×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Jo Nesbø, Internationell författarscen 2014 på Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Stian Andersen

Arkiverat evenemang:

Jo Nesbø (Norge)

i samtal med Lotta Olsson


Hörsalen


Jo Nesbø är den framgångsrike börsmäklaren som sadlade om och började skriva. I dag är han en av världens mest lästa kriminalförfattare. Hans böcker har sålt i över 23 miljoner exemplar världen över och han har toppat New York Times bestsellerlista. Nu kommer hans tolfte thriller, den fristående romanen Sonen.

Om »Sonen«

Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.

För Sonny kom livet att förändras när han var sexton år och hans far – en av de bästa brottsutredarna någonsin – sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonnys liv rasade samman och han blev narkoman.

I Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.

Om de medverkande

Jo Nesbø (f. 1960) är författare och musiker. Han är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Oslo och har även varit verksam som journalist. Han är också sångare och låtskrivare i popgruppen Di Derre.

Lotta Olsson är kulturjournalist på Dagens Nyheter.

I samarbete med Piratförlaget och Dagens Nyheter.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

29 oktober 2014

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda