×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Eleanor Catton, Internationell författarscen 2014 på Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Robert Catto

Arkiverat evenemang:

Eleanor Catton (Kanada/Nya Zeeland)

i samtal med Josette Bushell-Mingo


Studion


Som yngsta författare någonsin fick Eleanor Catton häromåret det prestigefyllda Man Booker-priset för romanen Himlakroppar. Endast 29 år gammal har hon trollbundit läsare i hela den engelskspråkiga världen med sin skildring av guldruschen i Nya Zeeland.


Samtalet är på engelska.

 

Om »Himlakroppar«

Året är 1866 och Walter Moody har som så många andra kommit till Nya Zeelands guldgruvor för att söka lyckan. Samma stormiga natt som han anländer stöter han på ett märkligt sällskap bestående av tolv män som har samlats för att i hemlighet diskutera en serie olösta brott. En rik man har spårlöst försvunnit, en prostituerad har försökt ta sitt liv och en enorm förmögenhet har hittats hemma hos en alkoholiserad enstöring. Walter Moody dras snabbt in i ett äventyr som är lika komplext och gåtfullt som stjärnhimlen.

Himlakroppar är en andlöst spännande historia i samma klass och format som de stora 1800-talsromanerna. Eleanor Catton tar oss med in i en magisk, viktoriansk värld fylld av häpnadsväckande förvecklingar och oemotståndliga rikedomar.

 

Om de medverkande

Eleanor Catton (f. 1985) föddes i Kanada, men flyttade som barn till Nya Zeeland där hon nu bor. Hon debuterade 2009 med den kritikerrosade romanen Repetitionen, som getts ut i 17 länder på 12 olika språk. Med Himlakroppar befäster hon sin position som en av de mest lovande unga författarna just nu.

Josette Bushell-Mingo är skådespelare, regissör och konstnärlig ledare för Tyst teater. Hon är också aktiv i samhällsdebatten och har bland annat varit med och bildat föreningen Tryck, en ideell förening för svarta kulturarbetare i Sverige.

 

I samarbete med Brombergs förlag.

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

4 december 2014

Pris

  • Ordinarie:90 kr
  • Stud. från 26 år:70 kr
  • Pensionär:70 kr
  • Ung under 26 år:70 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Studion, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda