×
En del av Stockholms stad
Kretsteatern
Bird on the wire
Foto: Signe Bådagård/msbfoto

Arkiverat evenemang:

Bird on the wire

En hyllning till Leonard Cohen


Kretsteatern


Leonard Cohen var en av vår tids stora rockpoeter. Hans förmåga att kryssa mellan det innerligt akustiska till ösigt och rockigt har gjort att han älskats av flera i generationer. Kom och lyssna till låtar från Cohens långa karriär och upptäck de många lagerna bakom den vackra poesin – en suggestiv konsert där Cohens sånger och dikter möts.

2016 gick Leonard Cohen, en av vår tids mest mångfacetterade artister, ur tiden. Cohen var författare, poet, låtskrivare och estradör och hans musik rör sig genom ett otal genrer. Hans karriär sträckte sig över 60 år med låtar som Hallelujah, Suzanne, Take this waltz och Bird on the wire. Leonard Cohens sista album kom bara några veckor innan hans död och är enligt många bland det bästa han har gjort.

Texterna är centrala i Cohens musik. Bakom den vackra poesin ryms ofta referenser till historiska händelser eller till bibeln, livsfilosofiska grubblerier och en stor portion svart humor. 

OM MUSIKERNA

Sångerskan Matilda Bådagård har sedan 2006 tolkat Leonard Cohens sånger på scener runt om i Sverige. Till Klara Soppteater har hon, tillsammans med mulitimusikanterna Sara Niklasson och Jesper Andersson, skapat en suggestiv konsert där Cohens sånger och dikter möts. Arrangemangen går från det innerligt akustiska till sväng och stök och vi får höra låtar från hela hans långa karriär.

OBS! I föreställningen förekommer rök och kraftigt blinkande ljus (strobljus)

Information

Scen

Kretsteatern

Speltid

0:55 h, ingen paus

Premiär

2 februari 2018

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:70 kr
  • Pensionär:70 kr
  • Ung under 26 år:70 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Kretsteatern

Just nu inga föreställningar inlagda