×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Ebba Bohlin och Päivi Ernkvist
Foto: Matilda Rahm och Anders Ernkvist

Arkiverat evenemang:

När berget kom till Plattan – ett samtal om konstens rum

Ebba Bohlin, konstnär i samtal med Päivi Ernkvist, projektledare Stockholm konst


24 september 2020 17:30
Foajé 3


I samband med öppnandet av Kulturhuset Stadsteatern invigs ett nytt platsspecifikt konstverk som får sin permanenta placering vid huvudentrén på Plattanplan. Skapare av detta verk med titeln Brunkebergs minne är konstnären Ebba Bohlin.

"Att ha fått arbeta mitt i stadens hjärta och i ett hus som har betytt så mycket för så många med mig har känts helt fantastiskt. Att både vara på platsen här, nu och framåt, men också famna alla tider som passerat."

Samtalet kommer att kretsa kring tankar om ett konstverks tillblivelse, om dess möjligheter och svårigheter och om en plats historia och tillkomst. Och sist men en inte minst om hur Vårberg hänger ihop med Sergels torg.

Ebba Bohlin (född 1976) är skulptör och installationskonstnär utbildad på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan. Hennes konstnärskap utforskar relationen mellan yttre och inre världar och präglas av en stark tro på materiens transformativa kraft. De senaste åren har skapat en rad offentliga verk och tillfälliga, platsspecifika installationer.

Päivi Ernkvist är keramiker, utbildad på Konstfack, har förutom egna utställningar även skapat en rad offentliga verk bland annat vid Sätra T-banestation. Hon har även lång erfarenhet av projektledning på Statens konstråd, Iaspis och Stockholm konst.

Så tryggar vi ditt besök hos oss i höst >

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:00 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr
  • Stud. från 26 år:50 kr
  • Pensionär:50 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:0 kr
  • Ung under 26 år:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Konst/Design, Foajé 3

2020-09-24
torsdag
17:30
36 Platser kvar
BOKA / KÖP
Biljetter