×
En del av Stockholms stad
Konst/Design

Fria fotografers filial 2020: FAQ

VEM FÅR DELTA?

Alla är lika välkomna att medverka i Fria fotografers filial 2020 – från professionella fotografer till fullständiga nybörjare!

Utställningen har plats för 50 utställare. Först till kvarn gäller, och du måste ha fyllt 18 år.

MED VAD?

En bild per medverkande – i år digitalt – och med vardag som tema.
Genre, stil, oskarpt, dokumentärt, iscensatt – allt är okej.
Bilden ska vara fotograferad mellan 11 mars – 4 maj 2020.
Högupplösta bilder, bildformat: 2480 pixlar på längsta sidan, 300 dpi.

VAR?

Vi presenterar årets Fria fotografers filial på Kulturhuset Stadsteatern Play och på digital skärm Under Fontänen, Sergels torg t.o.m. 31 augusti 2020.

ANMÄLAN

Anmälan öppnar måndag 4 maj kl. 00:01 och stänger onsdag 6 maj kl. 23:59.   

1. Under denna period tar vi emot intresseanmälan, bestående av enbart ditt namn och mobilnummer, mejlat till fff@stadsteatern.stockholm.se.

2. Du får en bekräftelse på att din intresseanmälan tagits emot.

3. Om du blir en av de 50 första antagna får du ett personligt mejl med instruktioner för hur du laddar upp din bild.

Vi publicerar inga texter, enbart fotografens namn.

Inget konstnärligt urval görs men vi tittar igenom alla inkomna bidrag. Kulturhuset Stadsteatern återkommer till dig efter den 8 maj med ett besked om huruvida du fått plats i Fria fotografers filial 2020 eller ej. I och med detta är din medverkan bekräftad.

Kulturhuset Stadsteatern ansvarar för att ditt namn presenteras i anslutning till din bild och för presentationen av utställningen.

FRÅGOR

Frågor besvaras löpande via e-post: fff@stadsteatern.stockholm.se.

UPPHOVSRÄTT

Genom din anmälan till Fria fotografers filial 2020 godkänner du att Kulturhuset Stadsteatern har tillstånd att utan kostnad använda antagna fotografier som pressbilder i marknadsföringen av utställningen på alla plattformar, exempelvis genom publicering på Kulturhuset Stadsteaterns webbsida, instagramkonto och facebooksida, i tryckt material, som programtidning, och i annons- och marknadsföringsmaterial i relation till utställningen, samt genom fri distribution till press och media.

Vid eventuell publicering framgår fotografens namn tydligt. Kulturhuset Stadsteatern har rätt att efter utställningens slut använda pressbilderna i framtida marknadsföring kopplat till Fria fotografers filial 2020.

Med marknadsföring avses i detta fall information på digitala skärmar och på vår webb om att utställningen finns.

Som fotograf äger du alltid upphovsrätten till dina fotografier. Genom din ansökan till Fria fotografers filial 2020 intygar du att dina inskickade bidrag är dina egna och att du därmed är upphovsrättsligt ansvarig för alla dina inskickade bidrag. Det innebär också att du som fotograf ansvarar för att de eventuellt porträtterade i ditt/dina verk har gett sitt godkännande till att verket/verken medverkar i Fria fotografers filial 2020, användas för marknadsföring av Fria fotografers filial 2020 och Kulturhuset Stadsteatern i allmänhet, på alla plattformar, tryckt och digitalt format, inför öppnandet av Fria fotografers filial 2020 och vidare marknadsföring av utställningen.

Vi tillåter inte att eventuella sponsorer nämns.

FÖRSÄLJNING

Ingen försäljning kommer att förmedlas genom Kulturhuset Stadsteatern.