×
En del av Stockholms stad
Konst/Design

Fria fotografers filial 2019: FAQ

VEM FÅR DELTA?

Alla är lika välkomna att medverka i Fria fotografers filial 2019 – från professionella fotografer till fullständiga nybörjare! Utställningen har plats för 50 utställare. Först till kvarn gäller, och du måste ha fyllt 18 år.

MED VAD?

Genre, stil, oskarpt, dokumentärt, iscensatt eller rentav en parafras – allt är okej. Fotografierna måste rymmas inom en förutbestämd given yta.

ANMÄLAN

Anmälan öppnar torsdag 22 november kl. 00:01 och stänger tisdag 4 december kl. 23:59.   

1. Du anmäler ditt intresse genom att mejla samtliga bilder du vill visa i ett PDF-dokument till fff@stadsteatern.stockholm.se.

Det lågupplösta PDF-dokumentet skall innehålla dina bilder samt vara märkt med kontaktuppgifter högst upp i högra hörnet: namn, e-postadress och telefonnummer.

Max två A4-sidor. Obs! Bilagor större än 3 MB diskvalificeras.

2. Du får en bekräftelse på att din intresseanmälan tagits emot. Inget konstnärligt urval görs men vi tittar igenom alla inkomna bidrag. Kulturhuset Stadsteatern återkommer till dig efter den 6 december 2018 med ett besked om huruvida du fått plats i Fria fotografers filial 2019 eller ej.

3. Om du blir en av de 50 första antagna får du ett personligt mejl med instruktioner för hur du betalar anmälningsavgiften på 250 kr. som innebär att du bokar ett pass för hängning.

I och med detta bekräftar du din medverkan och får en biljett. Denna biljett visas vid hängning.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR MEDVERKAN

Du medverkar under förutsättning att du kan hänga dina bilder torsdag 24 januari 2019.

Du ansvarar själv för montering och demontering av dina bilder på plats i Studion.

Utställningen öppnar med vernissage lördag 26 januari och avslutas söndag 17 februari 2019.

Måndag efter utställningens slut plockar du själv ner dina bilder.

PRODUKTION AV FOTOGRAFIER

Som antagen medverkande i Fria fotografers filial 2019 ansvarar du själv för produktion av fotografierna som du ska ställa ut. Det betyder att du printar, monterar och/eller ramar dina fotografier inför installationen av utställningen.

UPPHÄNGNING OCH NEDTAGNING

Varje medverkande tilldelas en given väggyta som är 90 cm bred x 220 cm hög där dennes namn kommer vara uppsatt ovanför.

Bilderna monteras direkt på väggytan – som är en oputsad, trären skiva granplywood.

Den står direkt på golv (ej hängande) med 20 cm mellanrum mellan varje plats.

Du bestämmer själv hur du disponerar ytan, om dina bilder skall ha ram eller kanske bara sättas upp direkt på väggen med nubb, tejp eller häftpistol. Titlar till dina bilder får du gärna anslå, likaså visitkort, enligt den lösning du själv väljer att göra för detta – inom din yta.

Vi tillhandahåller verktyg som behövs för att du skall kunna sätta upp bilderna, som vattenpass, spik, nubb, häftpistol, tejp. Vi har en utställningstekniker på plats som kan ge dig tips och råd och lite hjälp vid hängningen.

Kulturhuset Stadsteatern ansvarar för att ditt namn presenteras i anslutning till dina bilder och för ljussättning av utställningen.

Eventuell resa till och från Kulturhuset Stadsteatern och logi i samband med upphängning, nedtagning och/eller utställningens vernissage bekostas av den medverkande.

Efter utställningen är slut ska allt material tas ner. Vill du ha dina bilder kommer du själv och plockar ner dem måndag 18 februari 2019. Du behöver inte boka tid för hämtning av dina egna bilder. Ta med det packmaterial som du anser att du behöver. De bilder som inte hämtas kommer inte att sparas. Inga bilder returneras till medverkande fotografer.

UPPHOVSRÄTT

Genom din anmälan till Fria fotografers filial 2019 godkänner du att Kulturhuset Stadsteatern har tillstånd att utan kostnad använda antagna fotografier som pressbilder i marknadsföringen av utställningen på alla plattformar, exempelvis genom publicering på Kulturhuset Stadsteaterns webbsida, instagramkonto och facebooksida, i tryckt material, som programtidning, och i annons- och marknadsföringsmaterial i relation till utställningen, samt genom fri distribution till press och media. Vid eventuell publicering framgår fotografens namn tydligt. Kulturhuset Stadsteatern har rätt att efter utställningens slut använda pressbilderna i framtida marknadsföring kopplat till Fria fotografers filial 2019.

Med marknadsföring avses i detta fall information på digitala skärmar och på vår webb om att utställningen finns. Vill du inte att din bild skall förekomma någon annanstans än i utställningen är det bara att påpeka det i anmälan.

Som fotograf äger du alltid upphovsrätten till dina fotografier. Genom din ansökan till Fria fotografers filial 2019 intygar du att dina inskickade bidrag är dina egna och att du därmed är upphovsrättsligt ansvarig för alla dina inskickade bidrag. Det innebär också att du som fotograf ansvarar för att de eventuellt porträtterade i ditt/dina verk har gett sitt godkännande till att verket/verken medverkar i Fria fotografers filial 2019, användas för marknadsföring av Fria fotografers filial 2019 och Kulturhuset Stadsteatern i allmänhet, på alla plattformar, tryckt och digitalt format, inför öppnandet av Fria fotografers filial 2019 och vidare marknadsföring av utställningen.

Vi tillåter inte att eventuella sponsorer nämns.

FÖRSÄLJNING

Ingen försäljning kommer att förmedlas genom Kulturhuset Stadsteatern.

FRÅGOR

Frågor besvaras löpande via e-post: fff@stadsteatern.stockholm.se.

VERNISSAGE

Utställningen har öppet vernissage lördag 26 januari kl. 14.00–17:00 med mingel och DJ i Studion, våning 0. Fri entré.