×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Under burka

Arkiverat evenemang:

Under burka

Av Sakina Noori


6 september - 30 september 2018
Lava • Fri Entré


Sakina Noori (1996) bor i Stockholm och arbetar med collage, illustration och akvarell. Konstnärskap kretsar kring frågor som kvinnans situation i Asien och kvinnors rättigheter i stort, religion, frigörelse, och hennes personliga erfarenheter av flykt och olika världar som kolliderar i samband med migration.

Sakina kom till Sverige från Afghanistan 2011 tillsammans med sin syster. Hon spelade själv fotboll i Afghanistan, men var tvungen att göra det i hemlighet. Den svåra situationen blev en av orsakerna till att hon tvingades lämna landet och hamnade i Sverige. 

Under burka handlar om kvinnans situation i Asien och vad som kan hända när längtan efter självständighet och frihet krockar med förväntningar från samhälle och familj. Sakinas collage berättar om hennes egen historia, mötet med Sverige och att förstå att problem med jämlikhet också finns här – om än i en annan skepnad.

I Afghanistan är det förbjudet för kvinnor att spela fotboll. Här i Sverige är det tillåtet för alla kvinnor att sporta hur mycket dom vill, men varför ser det så olika ut vad gäller uppmärksamhet när män tävlar i fotboll och när damlandslaget vinner en viktig match?  

Konst/DesignLava • Ung • Fri entré

Lava

Lava är ett bibliotek som välkomnar alla mellan 14–25 år. Här kan du låna böcker, instrument, arbeta i verkstan och få stöd att förverkliga egna projektidéer.

Lava hittar du Under Fontänen.

Öppettider:
Måndag–fredag 14–19
Lördag–söndag 11–17

About us (In English)