×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Loranga! Loranga! Studion 3 juni 2015
Foto: Illustratör Barbro Lindgren

Arkiverat evenemang:

Loranga! Loranga!

En väldigt Barbro Lindgrensk utställning


17 juni - 23 augusti 2015
Studion • Fri Entré


Utställningen Loranga! Loranga! förvandlar Studion på Kulturhuset Stadsteatern till en lekfull Barbro Lindgrensk värld där miljöerna från böckerna om Loranga, Masarin och Dartanjang byggs upp - komplett med korvkiosk, giraff, fängelse, en lada full av tigrar och Lorangas tehuva. Utställningen håller öppet till den 23 augusti – med fri entré.

Den 22 augusti kl. 12.00 är det finissage för utställningen och i samband med det bjuder vi in till konserten Jag har ett hav inom mig där Sarah Riedel sjunger texter av Barbro Lindgren. Det är fri entré - men boka biljetter här för att vara garanterad en plats. Välkomna!  

Utställningen Loranga! Loranga! bjuder in till en upptäcktsresa genom de fantasifulla landskap som är så starkt förknippade med Barbro Lindgren. Ett sinnligt utforskande av en värld som så många lärt känna via böckerna om Loranga, Masarin och Dartanjang - böcker som genom åren blivit moderna svenska klassiker. Ett av Barbro Lindgrens kanske främsta kännetecken är den egensinniga och humorfyllda ton som hennes böcker så ofta uttrycker. Men också hennes filosofiska och underfundiga betraktelser om livet, uppbrott och döden.

Scenograf för Loranga! Loranga! är Tor Svae, som också står bakom spökhuset på Gröna Lund, många av miljöerna på Junibacken, Bryggartäppan på Södermalm och giraffkranarna på Beckholmen. 

Datum: 17 juni - 23 augusti 2015
Lokal: Studion, Kulturhuset Stadsteatern
Öppettider: mån-fre kl. 12-17, lör-sön kl 12-16. (OBS! Lördag 22 augusti är utställningen öppen kl 14-16 pga konserten Jag har ett hav inom mig. Biljetter till den bokar du nedan.) 

Lite praktisk info:
Du som kommer med barnvagn, parkera den på barnvagnsparkeringen på Våning Plattan, innanför huvudentrén. Ta med egen låsvajer eller så kan du köpa en i infodisken.

Vi är otroligt glada över att det är så många som vill komma och se vår fina utställning. Det betyder dock att det kan bli lite kö. Ni som kommer med större barngrupper rekommenderar vi en tid på ca 45 minuter för att hinna se hela utställningen. Välkomna!  

Utställningen är producerad av Dunkers kulturhus i Helsingborg och genomförd på Kulturhuset Stadsteatern med stöd av KUL1415.

Barbro Lindgren
Scenograf Tor Svae - Loranga! Loranga 17 juni-23 augusti i Studion
Loranga! Loranga 17 juni-23 augusti i Studion
Loranga! Loranga! 17 juni-23 augusti i Studion
Loranga! Loranga! 17 juni-23 augusti i Studion
Loranga! Loranga! 17 juni-23 augusti i Studion
Loranga! Loranga! 17 juni-23 augusti i Studion
Loranga! Loranga! 17 juni-23 augusti i Studion
Konst/DesignBarn • StudionUng • Fri entré