×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Arty Farty
Foto: ©Martin Bergström

Arkiverat evenemang:

Barock Design 1: Martin Bergström

2014


9 maj - 24 augusti 2014
Foajé 3 • Fri Entré


I de tre mönster som ingår i installationen Arty Farty är modeskaparen Martin Bergström inspirerad av barockens formspråk. Närvarande är också prutten, då barock och prutt enligt Martin Bergström är en strålande bra kombination.

Martin Bergström är verksam i ett landskap där gränserna mellan hans olika arbetsfält - konst, mode, scenografi och kostym för dans - är lätt diffusa. Intrikata mönster och tonsäkra färgkombinationer är hans signum som modeskapare.

Martin Bergström lägger stor vikt vid att försöka hålla kvar vid barnets fria fantasifulla klottrande och sätt att rita som kvävs vid en viss ålder när teckningslektionerna i skolan kräver att man skall börja rita fint istället.

I samband med utställningen Barockt på Kulturhuset Stadsteatern presenteras under 2014 två designutställningar i Foajé 3, vilka har det barocka formspråkets veck, vindlingar, lekfullhet och generositet som gemensam nämnare.  Ansvarig för att design i form av mode nu kommer att ta större plats på Kulturhuset Stadsteatern är den nya Chefscuratorn Karina Ericsson Wärn.