×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Sveriges Radio live. Galleri Celsing, våning 4. Kulturhuset Stadsteatern 2018
Foto: Sveriges Radio

Arkiverat evenemang:

Sveriges Radio live på Kulturhuset Stadsteatern

– följ Melodikrysset, Lantzkampen och partiledardebatter från första parkett


24 april - 9 september 2018
Galleri Celsing, våning 4 •


Från 24 april till valdagen 9 september kan du följa många av dina favoritprogram i Sveriges Radio, live på Kulturhuset Stadsteatern.

Melodikryssa med Anders Eldeman, var med när Lantzkampen och Nordegren & Epstein sänder. Sitt i publiken när några av Sveriges Radios populäraste poddar – som USA-podden och Det politiska spelet – skapas. Eller följ Ekots vassa utfrågningar av de politiska partierna från första parkett.

PS: Radioapan kommer såklart också att vara där. DS. 

Övrig information

I samband med respektive evenemang öppnar dörrarna till lokalen ca 1-2 timmar innan programstart. Av erfarenhet vet vi att många av våra evenemang drar mycket publik. Så tänk på att komma i god tid för att vara säker på en plats! Förtäring och dryck finns att köpa inne i lokalen på våning 4.

Varmt välkomna!

www.sverigesradio.se/live


TABLÅ

Onsdag 5 september

 • Kl. 12:00-13:00
  Radio Sweden Farsi/Dari رادیو سوئد / رادیوی سویدن Vad vill partierna göra för att få ensamkommande i arbete, är frågan som Radio Swedens persiska redaktion kommer att ställa till politikerna i sitt lunchseminarium.

 • Kl. 16:00-17:45
  Studio Ett - Tema framtidens miljöpolitik. Det fördjupande nyhetsmagasinet i P1 sänder live inför publik. Miljön har blivit en av de viktigaste valfrågorna. Vad säger partierna, forskarna och opinionsbildarna?

 • Kl. 18:30-19:30
  Det politiska spelet - Livepodd. Programledaren Henrik Torehammar och de politiska kommentatorerna Fredrik Furtenbach och Tomas Ramberg bjuder på analyser, nörderi och underhållande folkbildning.

Torsdag 6 september

 • Kl. 12:00-13:00 
  Radio Sweden English - Representanter från alla riksdagspartier finns med då Radio Swedens engelska redaktion håller en valdebatt på engelska i Kulturhuset. Mathias Tegnér (S), Christofer Fjellner (M), Fredrik Malm (L), Martin Ådahl (C), Maria Ferm (MP), Aron Etzler (V), Jakob Forssmed (KD) och Paula Bieler (SD) kommer att diskutera heta valämnen och svara på frågor från den engelsktalande publiken. Analys efteråt, med bl a Henrik Torehammar (Det Politiska Spelet)

 • Kl. 17:00-18:00 
  P4 Stockholm. Debatt om kollektivtrafiken i Stockholm. Hur ska den räcka till för alla och vad ska ett SL-kort kosta? Representanter från samtliga partier. Programledare Henrik Olsson.

Fredag 7 september

 • Kl. 12:00 - 13:00 
  Radio Sweden Kurdish - Radyoya Swêdê/ رادیۆی سوید De utsatta områden och brottslighet är temat för seminariet på kurdiska. Politiker, boenden och företagare i områden ska vara med för att diskutera politiska lösningar till problemen i Sveriges förorter

 • Kl. 18.15-17:00 
  Lantzkampen i P1 - Livepodd. En frågesport om vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Programledare Annika Lantz. Domare Sara Lövestam.

Lördag 8 september

 • Kl. 11:00-11:30
  Medierna i P1 - Sveriges radios program som fokuserar på vad som sker inom journalistiken inom tv, radio, press och sociala medier. Hur har valrörelsen beskrivits av medierna - är publiken rätt informerad?

 • 12:00-12:30
  Det politiska spelet - Livepodd. Henrik Torehammar leder programmet som tar temperaturen när valfebern kanske är som högst.

 • Kl. 12:55-14:00
  Ekots Lördagsintervju - en specialutformad livsändning inför publik där redaktionen sammanfattar valrörelsen och förhoppningsvis rätar ut de sista frågetecknen till utropstecken inför valdagen den 9 september. Programledare är Monica Saarinen. 

 • 14:30-15:45
  Så funkar det i P1 - Livepodd. Anders Johansson och Måns Nilsson folkbildar och underhåller.