×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Windmills China

Arkiverat evenemang:

Öppen föreläsning: Kina i pandemins spår


12 november 2020 17:30
Foajé 3


Kina satsar massivt på att bli världens grönaste stormakt. Samtidigt hårdnar klimatet för oliktänkande och landet blir i vissa avseenden allt slutnare. Vilken väg Kina tar i nästa steg är avgörande för en hel värld. Men vad händer med internationella ambitioner och relationer i coronavirusets spår?

Ett modererat samtal med:

Karl Hallding, Kinaexpert vid Stockholm Environment Institut (SEI)
Johan Lagerkvist, professor i sinologi vid Stockholms universitet.
Gabriella Ahlström, moderator.

Datum: 12 november 2020
Tid: 17:30-18:30
Plats: Foajé 3, Kulturhuset Stadsteatern

Biljett: Fri entré, men biljett krävs – reservera din plats nedan! 
Vi sänder samtalet live via Kulturhuset Forum/Debatts Facebooksida: https://www.facebook.com/pg/ForumDebattSthlm/live_videos/
samt här på sidan. 

Om föreläsarna:

Karl Hallding är forskningsledare vid Stockholm Environment Institute, Östasienvetare och ingenjör med över 35 års erfarenhet av Kinas utveckling från ett fattigt utvecklingsland till en ledande global stormakt. Forskningsfokus: hur förändringar i det geopolitiska landskapet påverkar förutsättningarna för att nå en hållbar utveckling och hjälper svenska aktörer med strategiskt förändringsarbete för att kunna anpassa sig och hitta nya möjligheter i en föränderlig värld.

Johan Lagerkvist, professor, sinolog med fokus på kinesisk politik, kultur och samhälle. Forskningsfokus: Kinesisk inrikespolitik, särskilt mediesystemet och sociopolitisk kontroll. Ideologi och politisk ekonomi under Xi Jinpings ledarskap. Kinas relationer med utvecklingsländer i Afrika.

Vi följer självklart myndigheternas rekommendationer och tar därför emot max 50 besökare. Boka din plats här nedan!

Öppna föreläsningar på Kulturhuset är ett samarbete mellan Forum/Debatt och och Stockholms universitet. Föreläsningarna har alltid fri entré och öppna för alla.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:00 h, ingen paus

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Fri entré, Foajé 3

2020-11-12
torsdag
17:30
35 Platser kvar
BOKA / KÖP
Biljetter