×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt

Arkiverat evenemang:

Samtal: Vad kan visionären Peter Celsing lära oss om framtiden?


Kafé Klara


I år skulle Peter Celsing, en av Sveriges främsta arkitekter och Kulturhusets skapare, ha fyllt 100 år. Hans mål med byggnaden vid Sergels torg var ett ”kulturens vardagsrum”, som skulle förkroppsliga ”gatans stämning och verkstadens möjligheter”.

Vad kan dagens arkitekter, stadsutvecklare och tjänstemän lära av Peter Celsing ur ett bredare perspektiv? Hur skulle han sett på den stora kulturinstitutionens roll idag och i framtiden? Vilken betydelse har en mötesplats som Kulturhuset för en stad som Stockholm – och hur kan kultur och konst få större utrymme i stadsplaneringen? Välkomna till ett visionärt samtal som tar avstamp i det nyrenoverade Kulturhuset och den utställningsbox om Peter Celsing som samtidigt invigs!

Johan Celsing är arkitekt och Peter Celsings son, förvaltare av hans arkiv och känner tankarna  bakom Kulturhuset bättre än någon annan. Författaren och debattören Claes Britton har under sommaren skrivit ett par uppmärksammade artiklar om Guldbron – nya Slussen är intressant som jämförelsepunkt mot Kulturhuset, två prestigeprojekt för staden i två helt olika eror. Karolina Keyzer är arkitekt och tidigare stadsarkitekt i Stockholm, och leder samtalet.

Kulturhuset Stadsteatern följer självklart Folkhälsomyndigetens rekommendationer om social distansering. Samtalet sänds därför live digitalt, och hålls inför en begränsad publik. Fri entré, men biljett krävs.

Datum: Lördag 19 september
Tid: kl 16.30-17.30
Plats: Kafé Klara, Kulturhuset Stadsteatern

Medverkande:
Johan Celsing
, arkitekt
Claes Britton, författare och journalist
Samtalet leds av Karolina Keyzer, arkitekt och tidigare stadsarkitekt i Stockholm

Information

Scen

Kafé Klara

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

19 september 2020

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Kafé Klara

Just nu inga föreställningar inlagda
Biljetter