×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Pressfrihetens dag 4 maj

Arkiverat evenemang:

Livesamtal: coronakrisen – ett hot mot pressfriheten?


måndag 4 maj


Coronakrisen har inneburit nya utmaningar för demokratin och pressfriheten. För att hejda pandemin och stoppa smittan vidtar länder världen över, inte minst i vårt närområde, åtgärder som för några månader sedan var helt främmande för en demokrati. Vad gör det med pressfriheten? Vad ser vi för tendenser nu och vilka kan vi vänta? Och vad görs från politiskt håll för att säkra den nationella och internationella pressfriheten?

Med anledning av pressfrihetens dag och Covid-19-pandemin arrangerar ordförande för Kommittén Demokratin 100 år, Peter Örn, i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern ett seminarium med fokus på pressfrihet under kristid. Första timmen ägnas åt ett nationellt fokus och den andra åt ett internationellt perspektiv. Demokratiambassadör och LSU-ordförande Rosaline Marbinah modererar samtalen.

Medverkande är kultur- och demokratiminister Amanda Lind, biståndsminister Peter Eriksson, Sveriges Radios VD Cilla Benkö, ordföranden för Reportrar utan gränser, Erik Halkjaer, ordföranden för Journalistförbundet, Ulrika Hyllert, diversearbetaren i mediebranschen Jan Scherman, Vestmanlands Läns tidnings chefredaktör Daniel Nordström, Helena Bjuremalm som är enhetschef för demokrati och mänskliga rättigheter på Sida, samt Lars Tallert, utvecklingschef på Medieinstitutet Fojo.

Datum: måndag den 4 maj 
Tid: kl. 09.15-11.00
Plats: Digitalt! Sänds live på Kulturhuset Stadsteaterns Facebooksida samt på Kommittén Demokratin 100 års Facebooksida.

Kommittén Demokratin 100 år i samarbete med Forum/Debatt, Kulturhuset Stadsteatern. Kommittén tillsattes av regeringen med uppdraget att etablera en samling som vi kallar Vår demokrati – värd att värna varje dag. Det handlar om att samla en mängd olika aktörer som vill vara med och bidra till att stärka och utveckla demokratin i Sverige. Läs mer: www.vardemokrati.se. Kommitténs ordförande Peter Örn står som värd för evenemanget.