×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
SU mellanösten

Arkiverat evenemang:

Inställt! Öppen föreläsning: Iran-USA — folkrätt, historia och framtid


tisdag 17 mars


Arrangemanget är inställt efter beslut från vår samarbetspartner. Vi återkommer med nytt datum för föreläsningen längre fram.

Konflikten mellan Iran och USA har präglat politiken i Mellanöstern sedan den iranska revolutionen 1979. En situation som lett till ständiga konfrontationer mellan länderna och deras bundsförvanter.

Dagens upptrappade situation riskerar att leda till utvidgade konflikter både i Iran och internationellt. En öppen föreläsning om historiska och folkrättsliga aspekter på konflikten med Said Mahmoudi, professor emeritus i internationell rätt och historikern Hossein Sheiban
Moderator: Gabriella Ahlström.

Datum: 17 mars 2020
Tid: 17:30 - 19:00
Plats: Under Fontänen, Sergels torg
Fri entré, men begränsat antal platser — först till kvarn gäller.

Föreläsningen kommer att streamas här:


 

Said Mahmoudi är professor emeritus i internationell rätt vid Stockholms universitet och flitigt anlitad expert både nationellt och internationellt.
Läs mer om Said Mahmoudis forskning

Hossein Sheiban är docent i historia och forskar bland annat på utvecklingen i Iran historiskt, inför och efter revolutionen 1978–1979.
Läs mer om Hossein Sheibans forskning

Nytt samarbete:
Öppna föreläsningar på Kulturhuset är ett nytt samarbete kring öppna föreläsningar mellan Kulturhuset Stadsteatern och Stockholms universitet. Våra öppna föreläsningar är alltid gratis och öppna för alla.