Forum/Debatt
skh 14 april huvudbild

KONSTEN TALAR:

Om hoten mot konstnärlig frihet i Sverige

Fri Entré

ARRANGEMANGET INSTÄLLT EFTER BESLUT FRÅN VÅR SAMTALSPARTNER.

Relationen mellan konst och politik har sällan varit så infekterad. Från vänster och liberalt håll hörs allt mer oro för hur nationalkonservativa krafter vill styra innehållet på institutioner och utbildningar. Från höger menar många å andra sidan att detta redan sker – av chefer, curatorer och högskolelektorer som medvetet eller omedvetet går regeringens ärenden och driver en förmodat vänsterliberal agenda.

Så, vad händer när politiken beskriver sin relation till konsten som byggd på principen om armlängds avstånd, medan konstnärer och kulturutövare uppfattar det som oönskad närhet? Hur står sig den konstnärliga friheten i Sverige, idag och i framtiden? Välkomna till ett samtal om direkt och indirekt censur!

Medverkande:
Agnes Lidbeck, författare och omvärldsanalytiker
Maria Lantz, konstnär och rektor, Konstfack
Torbjörn Elensky, författare och essäist

Samtalet leds av:
Lotta Erikson, journalist, dramatiker och lektor, samt Erik Gandini, regissör och professor, båda på Stockholms Konstnärliga Högskola

Datum: tisdag 14 april 2020
Tid: kl 19.30-20.30
Plats: Under Fontänen
Fri entré men begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Kvällens arrangemang är en del av samtalsserien Konsten talar, ett samarbete mellan Stockholms Konstnärliga Högskola SKH och Forum/DebattKulturhuset Stadsteatern. Nästa samtal i serien, Om hoten mot konstnärlig frihet i Europa, hålls tisdag den 12 maj.

Forum/DebattFri entré • Under Fontänen