Forum/Debatt
Efter corona: Hur skapar vi en hållbar framtid?

Efter corona: Hur skapar vi en hållbar framtid?

Hörsalen

Pandemin har ställt mycket på ända och enligt många också skapat ett tillfälle att starta om mot ett nytt, mer hållbart samhälle.

Tankarna om hur ett sådant samhälle ska se ut, och hur vi når dit, går självklart isär – men bildar ändå tillsammans en utmärkt grogrund för idédebatt om framtiden. Vad är bästa tänkbara scenariot efter omstarten? Vilka är fallgroparna vi måste undvika? Och, med historiska kriser i bakhuvudet, vad är en realistisk väg framåt? Till Forum/Debatt kommer tre spännande röster från olika fält för att ge sin syn på saken:

Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola. I sin nya bok Horisonten finns alltid kvar – om det bortglömda omdömet analyserar hon vårt förhållande till okända situationer, och ställer den stora frågan om hur vi ska leva med det faktum att vi ännu inte vet allt.

Sverker Sörlin är idéhistoriker och professor i miljöhistoria vid Kungliga Tekniska Högskolan. Hans senaste bok, Kris! Från Estonia till Corona, sätter coronakrisen i ett större historiskt sammanhang och förklarar vad den har gemensamt med andra kriser mänskligheten gått igenom.

Pella Thiel är ekolog och jobbar med frågor som rör omställning i bred bemärkelse, för att främja ett samhälle i harmoni med naturen. Thiel är medgrundare till Omställningsnätverket, ordförande i End Ecocide Sverige samt expert inom FN-nätverket Harmony with Nature.

Samtalet leds av journalisten och författaren Johanna Palmström och som vanligt hos Forum/Debatt finns möjlighet för publiken att ställa frågor och kommentera. Samtalet hålls inför begränsad publik och sänds live via Kulturhuset Forum/Debatts Facebookkanal.

Datum: Tis 27 oktober 2020
Tid: 17:30-19:00
Plats: Hörsalen, på plan 3 i Kulturhuset

Kulturhuset Stadsteatern följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering. Evenemanget sänds live digitalt, och hålls inför en begränsad publik. Det är fri entré, men för att vara med på plats behöver du reservera en biljett. Varmt välkomna!

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus