×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Till Daniel

Arkiverat evenemang:

Unga med autism – måste det vara en kamp?


Under Fontänen


Den norska författaren Olaug Nilssen har hyllats och prisats för sin roman ”Till Daniel” som hon skrivit utifrån sina erfarenheter som förälder till ett barn med autism: om kärleken, kampen för att hennes son ska bli sedd för den han är och att familjen ska få den hjälp de behöver. Genom sin stora öppenhet bryter hon tabun och romanen har väckt frågan om stöd till barn med autism och deras familjer i Norge.

Den 2:e april, på Världsautismdagen, besöker Olaug Nilssen Stockholm och Forum/Debatt för en scenintervju ledd av journalisten Nedjma Chaouche. Därefter diskuterar en expertpanel hur unga med autism bemöts och bör bemötas i vardagen. Hur görs de delaktiga på bästa sätt i olika sammanhang? Behöver samhället ta ett större ansvar, eller tvärtom ge mer frihet för diagnostiserade och deras familjer att själva välja livsstil? Som vanligt hos Forum/Debatt bjuder vi även in publiken att delta med frågor och kommentarer.

Tisdag 2 april, kl 19.30-21.00
Under Fontänen, Sergels Torg
Fri entré (med biljett som kan bokas här nedan)
Debatten filmas och streamas live på Facebook

Medverkande:

Olaug Nilssen, norsk författare aktuell med boken ”Till Daniel”  
Ulla Adolfsson, ordförande i Autism- och Aspergerförbundet
Lina Liman, journalist som själv diagnostiserats med autism och författare till boken  ”Konsten av fejka arabiska - en berättelse om autism”
Sven Bölte, professor i barn- och ungdomspsykiatrisk vetenskap och chef för Karolinska institutets Center of Neurodevelopmental Disorders. 

Samtalsledare: Nedjma Chaouche, frilansande journalist och tidigare nyhetsankare på SVT. 

Arrangemanget är ett samarbete mellan Albert Bonniers förlag, Autism- och Aspergerförbundet och Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern.​

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

2 april 2019

Pris

  • Vuxen - Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda