Forum/Debatt

Tyck till om ett nytt Kulturhuset Stadsteatern inför 2020

lördag 17 augusti
Under Fontänen & Sergels torg • Fri Entré

Vad tycker du om Kulturhuset Stadsteatern? Hur ser din dröm om framtidens kulturhus ut? En kulturinstitution är som en levande organism, i ständig utveckling. Under 2019 och halva 2020 är huset vid Sergels torg stängt för renovering. Hösten 2020 ska huset öppna igen! Vad vill du uppleva på Kulturhuset Stadsteatern då? Vad krävs för att skapa ett kulturhus mitt i city för alla?

Detta kan du ventilera med Leif Andrée, Angelika Prick, Gunilla Röör, Anna Takanen, Olof Hanson och Ingemar Fasth som alla kommer stå redo för diskussion vid varsitt bord ute på Sergels torg.

Därefter, klockan 16:00, blir det ett visionärt panelsamtal om framtidens Kulturhuset Stadsteatern. Hur har det gått med arkitekten Peter Celsings vision om att Kulturhuset skulle vara "ett vardagsrum för alla"?

Workshop

Kl. 11:30–13:45, Under Fontänen (Anmälan är nu stängd – men vi släpper enstaka platser på dörren från kl. 11:00.)

Välkommen på en exklusiv workshop tillsammans med oss och innovationskonsulterna från House of Sparks. Här möts vi i en nyskapande och kreativ process där tanken är att vi tillsammans skapar idéer om hur Kulturhuset Stadsteatern ska möta framtiden.

Vad vill Stockholmarna att nya Kulturhuset Stadsteatern ska vara och erbjuda när vi öppnar vårt nyrenoverade hus igen? Alla idéer välkomnas! Vi kommer att jobba i grupper vars förslag är tänkta att ligga till grund för framtida projekt hos oss.

Evenemanget på Facebook.

Speeddejt

Kl. 15:15–15:50, Sergels torg

Möt och "speeddejta" profiler från Kulturhuset Stadsteatern. Tillsammans pratar vi och bollar idéer om framtiden!

Deltagare:
Leif Andrée (skådespelare)
Ingemar Fasth (konstnärlig ledare Internationell författarscen)
Olof Hanson (chef och konstnärlig ledare Kulturhuset Stadsteatern Vällingby)
Angelika Prick (skådespelare)
Gunilla Röör (skådespelare)

Sara Jangfeldt (chef Klara Soppteater)
Anna Takanen (teater- scenkonstchef)
Maria Sid (biträdande teater- scenkonstchef)
Maria Patomella (konstnärligt ansvarig  Konst/Design och mode)
Johan Wirfält (chef Forum/Debatt och Film)

Panelsamtal: Hur tar vi Kulturhuset Stadsteatern in i framtiden?

Kl. 16:00–17:00, Under Fontänen

Vad är Kulturhuset Stadsteaterns roll som institution, idag och i framtiden? Vilken betydelse har vi för Sergels torg som plats – och vad kan Plattan bli? När arkitekten Peter Celsing ritade Kulturhuset var hans vision "ett vardagsrum för alla". Är den bilden fortfarande relevant, och hur kan Kulturhuset Stadsteatern i så fall bli en angelägenhet för en ny, bredare publik? Det är grundfrågarna som vi med hjälp av en expertpanel och publikens kloka huvuden ska försöka ge en rad svar på.

Medverkande:
Kerstin Brunnberg, styrelseordförande Kulturhuset Stadsteatern
Sture Carlsson, VD Kulturhuset Stadsteatern
Nino El Khoury, Tukio, agentur inom kultur, media och evenemang
Lina Thomsgård, chef Stockholms Kvinnohistoriska

Samtalet leds av Johan Wirfält, chef Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern. Fri entré (men först till kvarn, antalet platser är begränsat).

Evenemanget på Facebook.

Mingel

Kl. 17:00, Under Fontänen

Vi avslutar dagen med fika och mingel!