Forum/Debatt
nobel calling gruppbild

Idéer som förändrar världen, hur uppstår de?

måndag 7 oktober 2019

Få saker är så mytomspunna som kreativitet, och det finns många berättelser om hur idéer kommer till: snilleblixtar, ensamma genier, lyckträffar, underbarn, och så vidare.
Varifrån kommer de här berättelserna – och ligger det något i dem?

Kom och lyssna på en panel av nyfikna forskare och experter som utforskar kreativitetens myter och verklighet: Författaren David Lagercrantz, Armita Golkar, psykologiforskare, Sanna Koskiniemi, mikrobiolog vid Uppsala universitet och Nobelexperten Gustav Källstrand.

Fri entré men platsreservation krävs, för att boka klicka här!
Varmt välkomna!

Om de medverkande: Patrik Hadenius är journalist och författare, aktuell med boken Paus - konsten att göra något annat. Han var under många år chefredaktör på Forskning & Framsteg och är idag VD för Utgivarna.

David Lagercrantz är en av Sveriges mest berömda författare. Han har skrivit faktaböcker om Göran Kropp, Håkan Lans och Zlatan Ibrahimovic och är just nu aktuell med sin tredje Milleniumbok - Hon som måste dö.

Sanna Koskiniemi är mikrobiolog och forskar om antibiotikaresistens. Hon är också vice ordförande i Sveriges unga akademi, en organisation som främjar kreativitet genom att föra samman forskare från olika discipliner.

Gustav Källstrand är idéhistoriker vid Nobel Prize Museum. Han har forskat om Nobelprisets historia och är en ofta anlitad föreläsare kring Nobelpriset och Nobelpristagare. Sedan 2016 är han en av kommentatorerna vid Nobelbanketten i SVT.

Datum: Måndag 7 oktober 2019
Tid: 18:00–19:00
Plats: Under Fontänen, Kulturhuset Stadsteatern

Evenemanget är en del av Nobel Calling Stockholm 7-14 oktober. För fullständigt program, se nobelcalling.se