×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
gu huvudbild ehandel

Arkiverat evenemang:

Global Utmaning

Hur skapar vi en mer hållbar konsumtion för klimatet och människans bästa?


Under Fontänen


Låt din röst bli hörd! 

Välkommen till höstens andra samtal i Tankesmedjan Global Utmaning och Kulturhusets Stadsteaterns serie om framtidsfrågor med fokus på konsumtionsklimat och klimatkonsumtion.
 Handel över nätet ökar dramatiskt för varje år som går. Idag handlar i snitt 68% av svenskarna varor över nätet varje månad. En av de största utmaningarna i omställningen till ett mer hållbart samhälle är att minska transporternas negativa miljöpåverkan, menar Naturskyddsföreningen. Den nuvarande e-handeln verkar dock gå i motsatt riktning. Den leder till fler lastbilar på vägarna och fler returer av varor. Å andra sidan förenklar e-handeln vardagen för många hushåll och sköts handeln på rätt sätt skulle den kunna vara en del av omställningen till ett mer hållbart samhälle. Då krävs det dock att företag, samhällsplanerare och konsumenter tar ett ansvar för att påverka utvecklingen. Enligt Postnord uppger tre av fyra konsumenter att de gör medvetna val när de e-handlar.

Men hur kan vi som konsumenter bäst påverka e-handeln? Vad gör företagen för att säkra en hållbar e-handel? Vad behövs för att tröjan som var för liten inte ska transporteras hela vägen tillbaka till Asien för att packas i en ny plastpåse? 

Hur påverkar din konsumtion klimatet? Hur påverkas din konsumtion av klimatpolitiken? Hur påverkar du politiken? Välkommen till samtal och diskussion om en hållbar konsumtion för klimatet och människans bästa. 

Dina idéer och tankar står i fokus när vi tillsammans med Arne Andersson, E-Handelsspecialist på Postnord; Jonna Elofsson Bjesse, kommunikationsansvarig för Medveten Konsumtion och Ingrid Salomonsson, Head of Commercial Partnerships på Blocket; söker lösningar för att minska e-handelns klimatkonsumtion.

Samtalet leds av Birgitta Englin, senior rådgivare på tankesmedjan Global Utmaning.

Börja diskutera redan nu! https://www.menti.com/gpg9qnnbxu

Datum: 17 oktober
Tid: 17:30–18:30 
Plats: Kulturhuset Stadsteatern
Anmälan: Biljetterna finns längst ner på sidan och kostar 60 kr ordinarie /  40 kr student/pensionär

Varmt välkomna!

 

 

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

17 oktober 2019

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Pensionär:40 kr
  • Ung under 26 år:40 kr
  • Studerande:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda