×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
GU huvudbild

Arkiverat evenemang:

Hur skapar vi en mer hållbar konsumtion för klimatet och människans bästa?


Under Fontänen


Välkommen till höstens första samtal i Tankesmedja Global Utmaning och Kulturhuset Stadsteaterns serie om framtidsfrågor med fokus på konsumtionsklimat och klimatkonsumtion. 

Av mängden växthusgaser som samhället släpper ut kommer en betydande del från maten vi äter och kläderna vi har på oss. Vad vi väljer att lägga på tallriken, i sophinken och ha på oss har stor betydelse för möjligheten att bromsa klimatförändringarna och ställa om till ett mer hållbart samhälle. Hela en fjärdedel av hushållens klimatpåverkan kommer från maten, bara den mat som varje år slängs motsvarar ett onödigt utsläpp av nästan en halv miljon ton växthusgaser. Samtidigt står textilindustrierna för ett global utsläpp av växthusgaser som är större än utsläppen från flyg- och sjöfrakt tillsammans. Konsumenter har makt och ansvar att förändra konsumtionsmönster - bara genom att bära våra kläder länge och genom att slänga mindre mat bidrar vi till en positivt konsumtionstrend med minskade utsläpp till följd.


Hur påverkar din konsumtion klimatet? Hur påverkas din konsumtion av klimatpolitiken? Hur påverkar du politiken? Välkommen till samtal och diskussion om en hållbar konsumtion för klimatet och människans bästa. 

Onsdag, 18 september
17.30-18.30
Under Fontänen, Sergels Torg
Biljetter till evenemanget finns längst ner på sidan.

Dina idéer och tankar står i fokus när vi tillsammans med Åsa Östlund, programchef för Mistra Future Fashion; Mårten Thorslund, grundare av Matsvinnet; Susanne Beskow, textil konceptdesigner med fokus på cirkulär design; och Jonna Elofsson Bjesse, kommunikationsansvarig för Medveten Konsumtion söker lösningar på en mer hållbar mode- och matkonsumtion för klimatets och människans bästa. Samtalet leds av Birgitta Englin, senior rådgivare på Global Utmaning och arrangeras tillsammans med Föreningen Medveten Konsumtion Sverige. 

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

18 september 2019

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Pensionär:40 kr
  • Ung under 26 år:40 kr
  • Studerande:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda