×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
global utmaning 3 huvudbild

Arkiverat evenemang:

Global Utmaning: Rättvis klimatkonsumtion


Under Fontänen


Välkommen till höstens sista samtal i Tankesmedja Global Utmanings och Kulturhuset Stadsteaterns serie om framtidsfrågor med fokus på konsumtionsklimat och klimatkonsumtion.

Dina idéer och tankar står i fokus när vi tillsammans med Eva Alfredsson, analytiker på Tillväxtanalys och forskare inom hållbar utveckling på KTH; Nina Wormbs, universitetslektor i teknikhistoria på KTH; Alexandra Davidsson, generalsekreterare för Medveten Konsumtion; Tove Ahlström, vd för tankesmedjan Global Utmaning och Jonna Elofsson Bjesse, kommunikationsansvarig för Medveten Konsumtion söker lösningar på hur vi lokalt ska konsumera så att det blir globalt hållbart. Samtalet leds av Birgitta Englin, senior rådgivare på Global Utmaning och arrangeras tillsammans med Föreningen Medveten Konsumtion Sverige. 

Sverige framställs ofta som ett föregångsland när det kommer till utsläppsminskningar av växthusgaser. Men när det gäller vår konsumtion kan vi inte skryta. Vi shoppar allt mer. Black Friday och julhandeln slår nya rekord varje år, och faktum är att utsläppen som vår konsumtion orsakar inte har minskat, de ökar! 
Två tredjedelar av de konsumtionsbaserade utsläppen kommer från varor som importeras. 
Vår konsumtion förorenar alltså allt mer men utanför Sveriges gränser. Trots det omfattas inte de här utsläppen av Sveriges klimatpolitik. 

Kvällen avslutas med en politikerpanel där publiken tillsammans med experterna får möjligheten att diskutera dessa frågor med Emma Hult (MP)och Mathias Tegnér (S). 
Hur tar vi konsumentansvar för en global klimaträttvisa? Och hur kan våra folkvalda inom olika politikområden göra lättare att konsumera hållbart? Låt din röst bli hörd! 

Datum: Måndag 11 november 2019
Tid: 18:00-19.30
Plats: Under Fontänen, Sergels torg

Evenemanget kommer att finnas tillgänglig på stream på Tankesmedjan Global Utmanings Facebooksida; https://www.facebook.com/GlobalUtmaning/.

Låt din röst bli hörd – Hur tar vi konsumentansvar för en global klimaträttvisa?
Och hur kan våra folkvalda inom olika politikområden göra lättare att konsumera hållbart?
Lämna gärna din kommentar redan nu på https://www.menti.com/emmzyvwxys.

 


 

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

11 november 2019

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Pensionär:40 kr
  • Ung under 26 år:40 kr
  • Studerande:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda