Forum/Debatt
city ny huvudbild

City: från handelsplats till mötesplats

26 november 2019 17:30
Under Fontänen

Välkomna till ett samtal om de mest välkända kvarteren i hela Sverige: Stockholms city.

Nu ska City än en gång byta skepnad och uppgift: från handelsplats till mötesplats, från den stora skalan tillbaka till den lilla. Bland nyheterna finns Kulturhuset som efter renovering öppnar igen nästa sommar – och 2021 följs av bland annat Space, ett digitalt kulturcenter i femte Hötorgsskrapan med bland annat ABBA:s Björn Ulvaeus som en av initiativtagarna.
Fastighetsägarna Stockholm bjuder i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern in till diskussion om och med människor, näringar och hus som haft och har betydelse för centrala Stockholm.

Vad händer med husen, vad händer i husen och vad händer mellan husen?
Kvarteren på nedre Norrmalm har alltid varit utställningsplatsen och testbädden för sin tids trender, stadsbyggnadsideal och värderingar. Vi kommer bland annat att prata om hur insiktsfulla idéer gjorde Stureplan-Biblioteksgatan-Norrmalmstorg till ett vardagsrum, hur spelutvecklarna gör avtryck på City – och allt det arbete som sker mellan husen när citykvarteren på nytt utvecklas med utgångspunkt i mänskliga möten.
På scen finns Jesper Larsson; VD Kulturhuset StadsteaternStockholms stadsarkitekt Thorleif Falk, Vasakronans hållbarhetschef Anna Nyberg, AMF:s VD Mats Hederos samt Stockholmshems chef för utveckling Fil. Dr Emelie Eriksson.

Välkomna den 26 november när  Fastighetsägarna Stockholms podd Staden Husen Människorna goes seminariescen! Oskar Öholm, VD, Fastighetsägarna Stockholm och Henrik Nerlund, kanslichef på Skönhetsrådet, leder samtalet.

Evenemanget kommer även att streamas live på Kulturhuset Stadsteaterns Facbooksida; https://www.facebook.com/kulturhusetstadsteatern/

Datum: 26 november 2019
Tid: 17:30-18:30
Plats: Under Fontänen, Sergels torg

Fri entré men biljett krävs!

Arrangemanget är ett samarbete mellan Fastighetsägarna Stockholm och Forum/DebattKulturhuset Stadsteatern.

Scen

Under Fontänen