×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
BDSM huvudbild

Arkiverat evenemang:

BDSM - Politik, makt och erotik


Under Fontänen


BDSM utmålas ofta i populärkultur och media som ett avvikande, våldsamt och perverst uttryck för en alternativ sexualitet.  I ett spännande samtal om våra erotiska drifter diskuterar vi hur politik, makt och våra dagliga erfarenheter påverkar det erotiska jaget - särskilt när det som ger oss njutning får oss att känna skam.

 BDSM är en förkortning som innefattar flera sexuella uttryck:

  •  Bondage (B)
  •  Disciplin (D)
  •  Dominans och underkastelse (Domination and submission, DS)
  •  Sadism och masochism (eller sadomasochism) (SM)

Medan BDSM:s kritiker hävdar att BDSM normaliserar sexuellt våld menar dess utövare istället att grunderna i BDSM är kommunikation och samtycke och helt förenliga med feministiska principer. 
Kulturhuset Stadsteatern sätter fingret på brännpunkten och välkomnar till ett samtal med den prisbelönade författaren och skribenten Saskia Vogel. Under ledning av Jenny Nordlander diskuterar Saskia Vogel tillsammans med Cissi Wallin och Carl-Michael Edenborg om hur vi kan förhålla oss till de maktstrukturer som formar våra fantasier och erotiska liv. Går det att vara feminist och BDSM-utövare? Är det en förenkling att påstå att BDSM främjar våld mot kvinnor? Hur ska vi lära oss att prata om sex och begär utan att väja undan för det grumliga och obekväma?​

Medverkande:
Jenny Nordlander; journalist och författareredaktör och programledare på SVT kulturnyheterna. 
Saskia Vogel; journalist, författare, skribent.                                     
Cissi Wallin; aktivist och debattör. 
Carl-Michael Edenborg; författare, förläggare och idéhistoriker.

Berlinbaserade Saskia Vogel är aktuell med boken ”Älskarna”, där det feministiska perspektivet och den sexuella underkastelsen inte ställs i konflikt med varandra utan snarare bildar en nyskapande och befriande röst i samtalet om BDSM:s, sexualitetens och feminismens plastiska natur, och som blivit omnämnd i bland annat New York Times Book Review.
Kolumnisten och journalisten Cissi Wallin har med sin femisistiska aktivism varit en drivande kraft i den svenska #metoo-debatten.
Författaren och förläggaren Carl-Michael Edenborg  är aktuell med den erotiska novellsamlingen "Långt över gränsen: erotiska berättelser om begär och skräck".

Datum: 2019-09-17 
Tid: 17:30–18:30
Plats: Under Fontänen, Kulturhuset Stadsteatern

Samtalet livesänds via Kulturhuset Stadsteaterns Facebook-sida.

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

17 september 2019

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Pensionär:40 kr
  • Ung under 26 år:40 kr
  • Studerande:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda