×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Vi bara lyder

Arkiverat evenemang:

Vi bara lyder: Filmvisning och samtal om basinkomst

med Paulsen, Bregman & Hadley-Kamptz


Hörsalen


”Arbetslivets myter punkteras briljant”, konstaterade Svenska Dagbladet om sociologen Roland Paulsens bok Vi bara lyder när den gavs ut för tre år sedan. Nu har boken blivit animerad dockfilm i regi av Erik Holmström och Fredrik Wenzel – en kritisk och lätt tragikomisk skildring av Arbetsförmedlingen som myndighet där tjänstemän går på apatisk autopilot och arbetssökande tilldelas meningslösa uppgifter för att hållas sysselsatta medan de fortsätter söka jobb de ändå inte får.   
  
Så vad göra? Ett radikalt svar kommer från Rutger Bregman, nederländsk historiker och hyllad författare bakom bestsellern Utopia för realister. I boken, som i vår ges ut på svenska, skisserar Rutger Bregman en framtid med 15 timmars arbetsvecka, universell basinkomst och öppna gränser – förändringar som inte bara är möjliga utan också nödvändiga för att motverka en samhällsordning som leder till ökad ojämlikhet och segregering, menar Bregman. 

Nu bjuder Forum/Debatt och Film på Kulturhuset Stadsteatern in till exklusiv visning av Vi bara lyder – följt av ett samtal mellan Roland Paulsen, Rutger Bregman samt författaren och skribenten Isobel Hadley-Kamptz. Precis som Paulsen och Bregman är Isobel Hadley-Kamptz en förespråkare för medborgarlön, men som liberal debattör har hon andra ingångar i frågan. Hur kan ett framtida samhälle där staten garanterar medborgarna en basinkomst se ut? Välkomna till en visionär diskussion!

Arrangemanget hålls på engelska och är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, Natur och Kultur och produktionsbolaget Fasad.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

26 mars 2018

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt

Just nu inga föreställningar inlagda