×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Pride House 2017. Kulturhuset Stadsteatern

Arkiverat evenemang:

EUROPRIDE HOUSE 2018


30 juli - 3 augusti 2018
Kulturhuset Stadsteatern • Fri Entré


EuroPride är ett pan-europeiskt, hbtq-evenemang som arrangeras varje år av en europeisk stad. Europas första EuroPride hölls i London 1992, och Stockholm har arrangerat EuroPride två gånger tidigare. Första gången 1998 vilket även var startskottet för Stockholm Pride, och andra gången 2008. I år arrangeras EuroPride för första gången i två städer – Stockholm (Stockholm Pride) och Göteborg (West Pride) delar på värdskapet.

European Pride Organisers Association (EPOA) är en paraplyorganisation som under sig samlar hbtq-organisationer. Det är EPOA som delar ut värdskapet av EuroPride varje år, till olika europeiska städer. Ett värdskap en får söka.

Stockholm Pride står värd för EuroPride 2018 mellan den 28 juli till den 5 augusti. På måndagen den 30 juli förvandlas Kulturhuset Stadsteatern till EuroPride House. Lokalerna kommer, liksom under Stockholm Pride, fyllas av seminarium, föreläsningar och workshops. I år blir det större och med ett globalt perspektiv. EuroPride lockar besökare från hela världen och programpunkterna speglar detta, samtidigt som många också fokuserar på situationer och frågor i Sverige, det är trots allt valår.

EuroPride House förväntas ta emot över 40 000 besökare under sina dagar.

För fullständigt program för Pride House och biljettpriser se Prides hemsida.