×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Eftervalsdebatt: Hur påverkas kulturpolitiken?

Arkiverat evenemang:

Eftervalsdebatt: Hur påverkas kulturpolitiken?


fredag 14 september 2018
Foajé 3 • Fri Entré


Folk och Kultur och Intercult (Access Europa) bjuder i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern in till samtal och mingel!

Riksdagsvalet 9 september kan komma att innebära stora förändringar för kulturpolitiken. Med facit i hand; Hur tror vi att valresultatet kommer att påverka kulturpolitiken? I det här samtalet kommer vi att diskutera hypotetiska scenarier om vad som väntar efter valet. Vem blir nästa kulturminister? Hur kommer framtida offentliga finansiella medel för kulturen att utformas? Vad blir konsten och kulturens roll i samhällsutvecklingen? Hur kommer den regionala kulturella infrastrukturen att prioriteras? Hur styrd eller fri kommer kulturen att vara? Det blir ett perfekt tillfälle att mötas efter valet och en möjlighet till eftertanke och analys. Välkomna! 

Efter samtalet är det mingel mellan kl 16 - 17.

Medverkande paneldeltagare:

Björn Wiman (kulturchef Dagens Nyheter)
Anna Serner (VD Svenska Filminstitutet)
Johan Lundberg (litteraturhistoriker Stockholm Universitet och författare)
Osiel Ibáñez (Kommunikationschef Cirkus Cirkör)
Lotta Lekvall (VD Folkteatern Göteborg)
Nedjma Chaouche, journalist och tidigare nyhetsankare på SVT är moderator.

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent som arrangeras i Eskilstuna 6-9 februari i Eskilstuna. Arrangörer och initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd i samarbete med Eskilstuna kommun och Landstinget Sörmland. Access Europa är Intercults plattform som arbetar för att främja en ökad internationell medvetenhet inom kultursektorn och för att skapa långsiktiga nätverk på nationell, europeisk och internationell nivå.

Forum/DebattFri entré