×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Debattspelen

Arkiverat evenemang:

Debattspelen Mästerskap HT18


lördag 10 november 2018
Foajé 3 • Fri Entré


HÖR FRAMTIDENS MAKTHAVARE DEBATTERA!

Den 10 november är det dags för finalen i Debattspelens tredje termin. Tio skollag från åtta skolor tävlar mot varandra i Sveriges första debattävling på svenska för gymnasiet. Under hösten har ett femtiotal gymnasieelever drillats av experter i argumentation, debatt och retorik för att förbereda sig för tävlingen, och livet i sig. Nu har det blivit dags för dem att mäta sig mot varandra för att kora Debattspelens vinnare hösten 2018. 

Framtidens ledare debatterar sakpolitiska och filosofiska frågor som äntligen ger oss svar på frågan: Vilken skola är bäst i Stockholm?

Bäst av allt? Evenemanget är GRATIS! 

Sista kvalmatcherna spelas kl. 15.00, insläpp 14.30
Kvartsfinaler: 16.00 & 16.45
Semifinal: 18.30 
Final: 20.00 

Se hela spelschemat här (PDF) >

SÄRSKILT TACK TILL
Stockholm Debate Society
My Driving Academy

TÄVLANDE SKOLOR 
Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm
JENSEN gymnasium Södra
Kungstensgymnasiet
P A Fogelströms Gymnasium
S:ta Ragnhildgymnasiet
Sjölins Gymnasium Nacka
Stockholms Estetiska Gymnasium
Thorildsplans Gymnasium

OM DEBATTSPELEN
Aldrig har det varit så viktigt att kunna uttrycka sin åsikt, granska fakta och argument, och stå upp för det man tror på. Debattspelen backar unga som vill göra just det.

Debattspelen är ett projekt som riktar sig till gymnasieelever, och gör sin tredje säsong i Stockholm hösten 2018. Syftet är att ge unga lust och konkreta verktyg för att kunna delta i samhällsdebatten. Projektet äger rum både i skolan och på fritiden och består av tre delar: Lektioner, Träningsläger, Tävling. Debattspelen finansieras av Arvsfonden och är ett samarbete mellan Sveriges Ungdomsråd och Kulturhuset Stadsteatern. 

#AllaHarFel

Forum/DebattFri entré