×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Nato

Arkiverat evenemang:

Atomvintern kommer? Debatt om kärnvapen och NATO


onsdag 14 februari 2018
Foajé 3 • Fri Entré


Den hetsiga dialogen mellan Donald Trump och Kim Jong Un oroar många, och att en militär konfrontation mellan USA och Nordkorea skulle kunna innebära användning av kärnvapen har blivit ett verkligt scenario. 

I Sverige är kärnvapenfrågan hetare än på länge. Regeringen är splittrad och utreder just nu vilka konsekvenser en underskrift av FN:s konvention om ett förbud av kärnvapen skulle få. Beslutet att skriva på eller inte har rört upp starka känslor och reaktioner på nationell och internationell nivå. 

Vad är kärnvapen i dag? Hur kan en svensk påskrift för ett internationellt kärnvapenförbud påverka våra relationer med Nato och omvärlden? Hur kan en påskrift påverka andra länders ställningstagande? Är Margot Wallström en djärv nytänkare eller naiv fredsduva? 

En namnkunnig panel, under ledning av Svenska Dagbladets politiska reporter Annie Reuterskiöld, debatterar frågorna på Kulturhuset. Som vanligt på Forum/Debatt har du som publik möjlighet att delta i debatten och ställa frågor till panelen. 

MEDVERKANDE:

Ove Bring, professor emeritus i folkrätt

Karin Enström, gruppledare i EU-nämnden (M)

Anders Lindberg, Aftonbladets ledarredaktion

Lisa Pelling, utredningschef tankesmedjan Arena Idé

Moderator: Annie Reuterskiöld, politisk reporter på Svenska Dagbladet

Forum/DebattFri entré