×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Liberalism

Arkiverat evenemang:

Varför hatar alla liberaler varandra? Och håller Alliansen på att spricka?


onsdag 1 mars 2017
Hörsalen • Fri Entré


Sällan har det varit så intressant som nu att följa internstriderna i den svenska borgerligheten. En uppmärksammad artikelserie i DN menar rentav att  svensk liberalism är inne i ett värderingsskifte. 

Störst har stridigheterna varit i invandringsfrågan. Eller, som det har uttryckts, i målkonflikten mellan en generös asylrätt och en nationell välfärd.  Sprickan blottlades tydligt även i rikspolitiken, när Moderaterna nyligen öppnade för samarbete med Sverigedemokraterna. Eftersom både Centerpartiet och Liberalerna hittills sagt nej till allt samarbete med SD, innebär den nya given ett potentiellt hot mot Alliansens framtid. 

För att ta reda på vart den svenska frihetliga rörelsen är på väg har vi bjudit in några av landets absolut skarpaste liberaler till debatt. Därefter analyseras diskussionen av två minst lika vassa politiska kommentatorer. Som vanligt på Forum/Debatt är publiken också välkommen att ställa frågor och göra inspel. 

Medverkande:

Per Svensson, journalist på Sydsvenskan och författare till Därför hatar alla liberaler. Och därför har alla fel (2014)

Adam Cwejman, ledarskribent Göteborgs-Posten

Paulina Neuding, opinionsbildare och ledarskribent i bland annat Svenska Dagbladet.

Mattias Svensson, författare och opinionsbildare som bland annat skrivit Glädjedödarna - en bok om förmynderi (2011) och  Miljöpolitik för moderater (2015).

Katarina Barrling, fil. dr. i statsvetenskap och politisk kommentator

Torbjörn Nilsson, journalist på Expressen och författare som skrivit boken De omänskliga som bland annat handlar om dataintrångsaffären i folkpartiet. 

Moderator: Nathalie Rothschild, journalist SR

Forum/DebattFri entré