×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Eva Illouz

Arkiverat evenemang:

Talks - Eva Illouz

INSTÄLLT


Hörsalen


Eva Illouz använder sociologi för att förstå våra mest intima erfarenheter – känslor och kärlek – men även det individuella självet och kollektiva fenomen såsom det israeliska samhället. Möt henne i ett samtal med Lars Dencik. 

Eva Illouz är professor i sociologi vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Hennes forskning handlar om hur människors emotionella liv transformeras av kapitalismen och modernitetens kultur. På svenska finns böckerna Därför gör kärlek ont. En sociologisk förklaring (Daidalos, 2014) och Israel. Sociologiska essäer (Daidalos, 2016). 

Lars Dencik är senior professor i socialpsykologi och ingår i programrådet för J! – Judisk Kultur i Sverige. Han forskning handlar om hur den samhälleliga moderniseringsprocessen inverkar på social relationer och individers utveckling.  

Programserien TALKS arrangeras av Kulturhuset Stadsteatern och Judisk Kultur i Sverige i samarbete med Dagens Nyheter. Med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Stockholms Läns Landsing. Program och regi: Lizzie Oved Scheja.

(OBS! Vid biljettköp med DN-rabatt eller Judisk kultur-rabatt, medtag ditt DN-kort/Judisk kultur-medlemskort och visa upp det i dörren tillsammans med biljetten.)

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

8 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr
  • Upptäck DN:100 kr
  • Medlem i Judisk Kultur Sverige:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt

Just nu inga föreställningar inlagda