×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
fire orchestra

Arkiverat evenemang:

Space Talk with Fire! Orchestra


Hörsalen


Från ESA, European Space Agency via Rymdstyrelsen: “På grund av schemaändringar för astronauten Paolo Nespoli ombord på rymdstationen ISS utgår tyvärr det planerade videosamtalet.”

Risken att det planerade samtalet via satellit skulle utebli har funnits sedan detta samarbete inleddes och nu skedde det dessvärre. Livet på jorden påverkas av det som sker i rymden, hur mycket vi än kämpar och det tar vi med oss in i Hörsalen i eftermiddag. Där kommer prof. Carl Folke och Johanna Koljonen samt Anna Lindal från Fire! Orchestra, föra ett samtal om The Overview Effect, vad perspektivet från rymden kan göra för vår relation till planeten vi alla kallar vårt hem. Detta följt av en konsert med Fire! Orchestra, megabandet som kanaliserar all musik som skapas på vår planet men som inte kan höras i rymden.

Prof. Carl Folke är medgrundare och forskningschef på Stockholm Resilience Center. Han är en tvärdisciplinär miljöforskare och specialist på samarbeten mellan ekonomi och socio-ekologiska system.

Johanna Koljonen är författare, kritiker, programledare, upplevelsedesigner och kulturjournalist, belönad med Stora Journalistpriset 2011. Utöver det är Johanna självutnämnd rymdentusiast.

Ansluter till samtalet gör även Anna Lindal, en av 14 medlemmar i Fire! Orchestra. Violinist och tidigare gästprofessor vid Kungliga Musikhögskolan.

För första gången på scen presenterar vi den fjärde formationen av supergruppen Fire! Orchestra. De bästa av nordens avant garde-musiker har skapat en långsam men ostoppbar kropp, präglad av dynamik, kreativitet och slagkraft. Inte helt olikt människans många sidor.

Orkestern består av: 

Mariam Wallentin

Sofia Jernberg

Anna Lindal

Leo Svensson

Josefin Runsteen

Katt Hernandez

Per Texas Johansson

Christer Bothén

Isak Hedtjärn

Alexander Zethson

Susana Santos Silva

Mats Gustafsson

Johan Berthling

Andreas Werliin

Information

Scen

Hörsalen

Premiär

24 augusti 2017

Pris

  • Ordinarie:150 kr
  • Stud. från 26 år:75 kr
  • Ung under 26 år:75 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt

Just nu inga föreställningar inlagda