×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Rädslans tider
Foto: Ricard Estay/Statens konstråd.

Arkiverat evenemang:

Rädslans tider


lördag 23 september 2017
Studion • Fri Entré


Alltmer i vår samtid domineras av rädsla. Det påverkar politiken, ekonomin och kulturen, men också den enskilda människan och hennes behov av det gemensamma. Vad betyder det för våra liv och vår framtid? Vad kan vi lära av historien? Och vilken roll spelar konsten? 

Välkommen till en eftermiddag av samtal om rädsla och dess konsekvenser, med avstamp i mötet mellan konst, samhälle och människa. 

Under ledning av Kristofer Lundström, journalist och programledare SVT, samtalar Nisha Besara, vd Unga Klara, Armita Golkar, postdoktor klinisk neurovetenskap KI, Anders Thornberg, generaldirektör SÄPO, Anna Hedenmo, ordf Publicistklubben och programledare SVT och Elisabeth Åsbrink, författare, journalist och ordf Svenska PEN, med konstnärerna Loulou Cherinet, Jonas Dahlberg, Carl Mikael von Hausswolff och Linn Hilda Lamberg och konstkritikern och docenten Håkan Nilsson.

Med utgångspunkt i konstens förmåga att uttrycka, ifrågasätta och påverka, fördjupas fem huvudteman; rädslans ursprung och dynamik, spänningen mellan trygghet och frihet, incitament att förstärka rädsla i samhället, rum för gemensamma känslor, och historiska paralleller och kontraster.

80 år av konst som berör 
Sedan 1937 har Statens konstråd arbetat med att utveckla konst i det gemensamma. Konst som reflekterar och interagerar med människan och med samhället. Konst som skapar rum för känslor, tankar och åsikter. Samtalen är en del av Statens konstråds 80-årsjubileum. 

Tid: lördag 23 september kl. 14.00 - 17.00 med paus
Plats: Kulturhuset Stadsteatern, Studion, Sergels Torg i Stockholm
Arrangörer: Statens konstråd och Kulturhuset Stadsteatern