×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Medan klockan tickar

Arkiverat evenemang:

MEDAN KLOCKAN TICKAR

The Stockholm Act 2017


Hörsalen


Om fyra forskare som vigt sina yrkesliv åt klimatet.
Vi vet numera mycket om hur det står till med vår jord, vårt klimat och hur vårt sätt att leva påverkar klimatet. Men hur gör vi för att få våra regeringar, och oss själva, att också fatta tillräckligt drastiska beslut utifrån den informationen? Vad tänker de som vet mest av alla om hotet mot jordens framtid – klimatforskarna?

Mängder av forskare över hela världen ägnar sina yrkesliv åt att kartlägga miljöhotet, försöka hitta strategier och förhållningssätt som kan styra utvecklingen åt ett mer konstruktivt håll. I den här föreställningen, som bygger på intervjuer med fyra etablerade klimatforskare, får vi ta del av forskarnas tankar, rädslor och förhoppningar. Hur är det att komma hem till sin familj på kvällen efter att ha ägnat en hel dag åt katastrofscenarios? Hur bör vi egentligen leva? Och vad är drivkraften bakom att just de blivit klimatforskare?

Forskarna har intervjuats av fyra dramatiker, vilket resulterat i en pjäs med utgångspunkt i intervjuerna.

Under Stockholm Act gestaltar de fyra skådespelarna; Elin Klinga, Julia Dufvenius, Krister-Kern och Kality David Lenneman pjäsen i en iscensatt läsning.

Regi: Sara Giese
Dramatiker: Ninna Tersman, Anders Duus, Dougald Hine, Jesper Weithz.
 Manus är sammanställt och bearbetat av Gustav Tegby.

Den iscensatta läsningen är ett samarbete mellan Dramaten, Riksteatern och Östgötateatern. Det är en del av ett större projekt som sker tillsammans med Stockholm Enviroment Institute (SEI), Stockholms Universitet med stöd från VINNOVA.

Information

Scen

Hörsalen

Premiär

26 augusti 2017

Pris

  • Ordinarie:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Fri entré

Just nu inga föreställningar inlagda