×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Mr Gaga, Ohad Naharin
Foto: Gadi Dagon

Arkiverat evenemang:

Möt Mr Gaga: Ohad Naharin i samtal om dans, konst och politik


Foajé 3


Ohad Naharin är israelisk koreograf, dansare och konstnärlig ledare för Batsheva Dance Company, ett av samtidens mest inflytelserika danskompanier. I dansvärlden är Ohad Naharin på många sätt en levande legend. I och med Tomer Heymanns hyllade dokumentär Mr Gaga – berättelsen om Naharins liv, men också om ”Gaga”, det dansspråk och den pedagogik han skapat – har han blivit ett namn i långt större kretsar. 

Den 15-17 november gästar Batsheva Dance Company Stockholm och Dansens hus för tre sedan länge utsålda föreställningar av uppsättningen Three. Dessutom gör Ohad Naharin under sin vistelse i Stockholm ett exklusivt scensamtal på Kulturhuset Stadsteatern, där han intervjuas av journalisten Sharon Jåma.

Om samtalet: 

Samtalet kommer handla om Ohad Naharins arbete som dansare och koreograf, och om Gaga – men också om dans och konstnärligt skapande i en politisk kontext. Batsheva Dance Company är internationellt och mångkulturellt till sin karaktär, och för Naharin är dans en form av dialog och brobyggande. I israeliska kulturkretsar har han länge varit en framträdande kritiker av ockupationen av Palestina. Samtidigt ställer sig Ohad Naharin frågande till den rörelse som vill bojkotta israelisk kultur, något som aktualiserades nyligen då Brian Eno drog tillbaka musik från en av Batshevas uppsättningar. 

Välkommen till ett samtal om konst och politik med en av dansvärldens främsta.

Tack till Familjen Robert Weils stiftelse. 

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

16 november 2016

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Pensionär:40 kr
  • Ung under 26 år:40 kr
  • Studerande:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt

Just nu inga föreställningar inlagda