×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Fanna Ndow Norrby
Foto: Sofia Runarsdotter

Arkiverat evenemang:

Svart kvinna

ett samtal om sexism och rasism


onsdag 28 oktober 2015
Studion • Fri Entré


I samband med att Fanna Ndow Norrbys uppmärksammade bok Svart Kvinna kommit ut bjuder vi in henne och Astrid Assefa, Salem Yohannes och Josette Bushell-Mingo för ett samtal om den rasism och sexism svarta kvinnor utsätts för och hur man kan komma åt den. Det blir ett samtal om existensberättigande och ojämlikhet.  

MEDVERKANDE:

Fanna Ndow Norrby, frilansskribent och aktivist. Hon startade kontot @SvartKvinna och Svart Kvinna är hennes första bok.
Astrid Assefa, skådespelare, sångerska, teaterregissör och teaterchef.
Salem Yohannes, föreläsare och konsult, skrivit en av texterna i boken Svart Kvinna
Moderator: Josette Bushell-Mingoteaterskådespelare och regissör.

OM BOKEN:

Våren 2014 startade Fanna Ndow Norrby kontot @SvartKvinna på sociala medier. Hon var trött på den sexism och rasism som svarta kvinnor i Sverige möter. Gensvaret blev massivt - på bara en dag fick kontot över 10 000 följare och inom ett par månader läste och diskuterade mer än 40 000 personer kontot. Nu har Svart kvinna blivit en bok där Fanna Ndow Norrby samlar den bredd av berättelser som ett stort antal svarta kvinnor i Sverige delat med sig av. Tillsammans med nyskrivna texter är boken en djupdykning i det som så oskyldigt kallas vardagsrasism, men som berör grundläggande frågor om existensberättigande och ojämlikhet. 

Boken innehåller texter av Amie Bramme Sey, Amira Diallo, Alle Eriksson, Yodit Girmay, Tatiana Håkanson, Judith Kiros, Valerie Kyeyune Backström, Tyson McVey, Marilyne Ntumba Mabambu, Bilan Osman, Adam Tensta och Salem Yohannes.

Redaktör för boken är Fanna Ndow Norrby (f 1990), som är frilansskribent och aktivist. Hon startade kontot @SvartKvinna och är utbildad i strategisk kommunikation och PR. Svart kvinna är hennes första bok.

Forum/DebattStudionFri entré