×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Etablissemanget
Foto: Ordfront förlag

Arkiverat evenemang:

Vart går Labour? Owen Jones

i samtal med journalisten Katrine Marçal


Hörsalen


Owen Jones, författare och kolumnist på The Guardian, och en av Storbritanniens mest uppmärksammade samhällskritiska debattörer kommer till Kulturhuset Stadsteatern! Trots att han bara är 31 har han redan skrivit två bästsäljande böcker – ”Chavs: The Demonization of the Working Class” (2011) samt ”Etablissemanget: Och hur de kommer undan med allt” som nu ges ut i Sverige av Ordfront förlag.  

I ”Etablissemanget” menar Jones att den parlamentariska demokratin har tagit ett steg tillbaka – medan ekonomiskt starka intressegrupper får allt större inflytande och inte bara påverkar politiken, utan på många plan också växer samman med den politiska makten. Nu gästar Owen Jones Kulturhuset Stadsteatern och Forum/Debatt för ett samtal med journalisten och Aftonbladetkrönikören Katrine Marçal.

Owen Jones/Katrine Marçal

Förutom Owen Jones senaste bok kommer diskussionen kretsa kring den politiska utvecklingen i Storbritannien och Europa, samt situationen för europeisk socialdemokrati. I dagarna har Jeremy Corbyn valts till ny partiledare för brittiska Labour. Enligt många bedömare kan det innebära Labourpartiets död i England – Corbyn anses helt enkelt för radikal för väljarna. Owen Jones hävdar tvärtom att Jeremy Corbyn är precis den omskakande kraft som både Labour och Storbritanniens politiska etablissemang behöver.

Samtalet är på engelska, och presenteras av Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Ordfront och tankesmedjan Katalys.

21 september, kl 18-19, Hörsalen vån 3, Kulturhuset Stadsteatern

Biljettpris 60 kr, studenter 40 kr

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

21 september 2015

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Stud. från 26 år:40 kr
  • Pensionär:40 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:40 kr
  • Ung under 26 år:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt

Just nu inga föreställningar inlagda