×
En del av Stockholms stad
Film

PoV talks: Filmeliten möter framtiden

PoV talks: Filmeliten möter framtiden (inspelning) from Kulturhuset Stadsteatern on Vimeo.

POV talks bjuder i samarbete med Klarabiografen och Kulturhuset Stadsteatern in till ett samtal med dokumentärfilmsmakaren Anna Eborn och regissörerna Peter Grönlund och Jens Assur

Hur bevarar man sin personliga röst i ett filmlandskap som ständigt förändras och möter nya krav? 
Några av Sveriges främsta regissörer reflekterar kring sin kreativa process och diskuterar framtida utmaningar. Film eller TV? 
Konst eller innehåll? På svensk bio eller festival utomlands?

Medverkande:
Anna Eborn
 är en av landets internationellt mest hyllade dokumentärfilmare. Hennes långfilmsdebut, med stöd från Danska filminstitutets talangsatsning New Danish Screen, hyllades i Venedig 2013. Hennes senaste film, Transnistra, har i år visats på flera festivaler och vunnit flera priser, bland annat i Rotterdam och Göteborg.
Peter Grönlund, regissör och manusförfattare som vunnit guldbagge för bästa manus såväl med debuten Tjuvheder (2015) och tidigare i år med den kritikerhyllade Goliat. Avslutade nyligen inspelningen av sin första dramaserie, Björnstad, baserad på Fredrik Backmans storsäljare och producerad för HBO Nordic.
Jens Assur är mångfaldigt prisbelönad fotograf, regissör och manusförfattare. Långfilmsdebuten Korparnabaserad på Tomas Bannerheds roman med samma namn, nominerades till sju guldbaggar och blev även Sveriges kandidat till Nordiska rådets pris 2017.

Samtalsledare:
Jon Asp - kritiker och redaktör för Point of View (povfilm.se)