×
En del av Stockholms stad
Film

PoV talks - Langseth och Leandoer

POV talks: Langseth och Leandoer - Bergman för nya generationer from Kulturhuset Stadsteatern on Vimeo.

Har olika årgångar av Bergmanhat hindrat nya generationer att ta till sig Ingmar Bergmans filmer? Vad säger filmerna om världen och samhället i dag? I samtal med redaktören Jon Asp ger Lisa Langseth och Kristoffer Leandoer sin syn på filmregissören Bergman och fångas på nytt av Vargtimmen och Det sjunde inseglet. Samtalet sker med avstamp i boken Bilder av Bergman, som nyligen gavs ut på Atrium förlag i ett samarbete med Point of View. Bland författarna återfinns, förutom de här medverkande, Tomas Bannerhed, Stig Björkman, Mark Cousins, Kerstin Gezelius, Jan Holmberg, Sofia Norlin, Suzanne Osten, Leif Zern och Jannike Åhlund.

Medverkande:

Jon Asp; kritiker och redaktör för filmtidskriften Point of View (POV).
Lisa Langseth; kritikerhyllad regissör och dramatiker, filmdebuterade med Till det som är vackert (2009), senast aktuell med Euphoria (2018). Skriver för närvarande på Kärlek och anarki, en svensk originalserie för Netflix som hon själv ska regissera.
Kristoffer Leandoer; kritiker, översättare och författare, senast aktuell med Barn: paradiset och flykten därifrån (2018). Medlem av den nobelkommitté som ska bestämma om litteraturpriset 2019 och 2020.