POV talks: SFI eller DIY?

Pov talks: SFI eller DIY? from Kulturhuset Stadsteatern on Vimeo.

POV talks bjuder i samarbete med Klarabiografen och Kulturhuset Stadsteatern in till ett samtal med filmarna Maria Eriksson-Hecht, Peter Pontikis och Patrick Sobieski som tar sig an olika frågeställningar kring långfilmsutveckling och stödsystem i svensk film.

Från demokratisering till styrning – vad händer med svensk film? Finns det några alternativ till Filminstitutet?
Borde det finnas kommittéer i stället för konsulenter? Är det för mycket pengar till utveckling, för lite till faktiska projekt? Riskerar talangerna att trubbas av i processen?

POV talks är ett återkommande forum där visning av film förenas med ordentliga samtal om film, med kritiker och främst med olika filmpersonligheter bland de medverkande. Serien kan ses som en förlängning av de filmsamtal som förs i tidskriften Point of View

Medverkande:
Maria Eriksson-Hecht - regissör utbildad vid Stockholms dramatiska högskola. Har ett tiotal kortfilmer i sitt cv och utvecklar för närvarande sin första långfilm. Även delad ordförande för Sveriges Filmregissörer (SFR). Hennes film Skolstartssorg, med manus av Pelle Rådström, har visats på över hundra filmfestivaler och vunnit över 40 priser.

Peter Pontikis - tog examen från Kungliga Konsthögskolan 2006. Långfilmsdebuterade med lågbudgetdramat Vampyrer 2008 och regissör till en rad kortfilmer, bl a Oh Deer och Boy-Razor. Arbetar för närvarande med sin andra långfilm.

Patrick Sobieski - producent till Vampyrer och Under elden.

Samtalsledare:
Jon Asp - kritiker och redaktör för Point of View (povfilm.se)