×
En del av Stockholms stad
Film
NEF 2020 Huvudbild

Arkiverat evenemang:

María (y los demás)/María (and everybody else)

(Spanien)


Klarabiografen


Sedan hennes mor gick bort då hon var femton, har Maria tagit hand om sin far och sina syskon. Ansvarstagande och kontrollerande, har hon alltid varit familjens klippa, något hon är stolt över. Men då hennes far plötsligt blir förälskad och tillkännager sin kommande förlovning, känner Maria att hennes värld rasar samman.

Hon slutar snart vara den perfekta, ansvarstagande dottern och förvandlas till den ogifta 35-åriga kvinnan som inte kunnat frigöra sig och följa sina författardrömmar.
Än värre är att hon inte ens kan presentera sin pojkvän då hon saknar en, och att introducera hennes hopplöse älskare kommer inte på fråga.
Oförmögen att konfrontera verkligheten bestämmer sig Maria för att bli bröllopsarrangör, med förhoppningen att hennes far skall komma på andra tankar och att hon då skall finnas till hands för honom. Samtidigt försöker hon övertyga sig själv och alla andra att hennes älskare är en idealisk pojkvän och att hennes chef vill publicera hennes bok.

Men verkligheten vinner till sist; hennes far behöver henne inte mer och livet har stått still alldeles för länge – tiden att våga förändras är kommen.

Om regissören:
Barcelonabaserade Nely Reguera (född 1978 i Barcelona) studerade filmregi vid Catalan School of Cinema and Audiovisuals (ESCAC), där hon numer undervisar och samarbetar med med Mar Coll.

Hon bidrar aktivt till projektet Cine en curso, som har i syfte att engagera och undervisa barn i filmskapande.

Innan hon påbörjade sin debutfilm som regissör, María (y los demás), som visades vid sektionen för nya regissörer vid den 64:e internationella filmfestivalen i San Sebatián, hade hon redan hunnit med en prisbelönad kortfilm (Pablo) samt en dokumentär om förödelsen som förlisningen av ”Prestige” orsakade (Muxía a ferida).

Originaltitel: María (y los demás)
Genre: Komedi/Drama
Regi: Nely Reguera
Manus: Nely Reguera, Eduard Sola, Valentina Viso, Roger Sogues, Diego Ameixeiras
Medverkande: Bárbara Lennie, José Ángel Egido, Pablo Derqui
Land och år: Spanien, 2016
Längd: 90 min
Språk: Spanska, engelska undertexter

 I samarbete med Instituto Cervantes Estocolmo. 

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

8 oktober 2020

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

Just nu inga föreställningar inlagda
Biljetter