×
En del av Stockholms stad
Film
Kwaidan (1964)

Streama Kwaidan (1964)

Vågar du låta dig hänföras av detta undersköna, surrealistiska mästerverk som stått som inspiration till vår tids mest ikoniska skräckfilmer?
Klarabiografen erbjuder dig nu att streama "Kwaidan" från vår hemsida; klicka på länken nedanför för att hyra den.
Hyr den genom att klicka här, så kommer du vidare till Vimeo!

Kwaidan är japanska för spökhistoria, vilket avslöjar innehållet i hyllade regissören Kobayashis klassiska skräckantologi. Beskriven av legendariska filmkritikern Roger Ebert som "en samling spökhistorier som hör till de vackraste filmer jag sett", vinnare av jurypriset i Cannes samt nominerad till Oscarn för bästa utländska film.

Kwaidan from NonStop Entertainment on Vimeo.


De fyra olika berättelserna består av följande:

Kurokami
 (Det svarta håret)
En fattig svärdsman skiljer sig från sin fru för att gifta sig med en kvinna från en rikare familj. Ett beslut han kommer att få ångra. Djupt.

Yukionna (Snökvinnan)
Under en snöstorm tar två skogshuggare sin tillflykt till en liten hydda. Där möter den en kvinna som dödar den ene, men låter den andra löpa mot att han aldrig får yppa ett ord om vad som har hänt …

Miminashi Hoichi no Hanashi (Hoichi den öronlösa)
Hoichi är en blind musikant som specialiserat sig på att sjunga om slaget om Dan-no-ura. På nätterna försvinner han från sitt tempel. När en präst följer honom för att ta reda på varför så upptäcker han att Hoichi har bgett sig till en gravplats för att sjunga för anden till en av krigsherrarna som deltog i slaget. För att skydda Hoichi övertalar prästen honom att skriva en helig text på sin kropp som gör honom osynlig för andar. Problemet är att de glömmer att skriva på öronen …

Chawan no Naka (I en kopp te)
I väntan på att hans förläggare ska komma på besök berättar en författare en historia om en man som ser ett ansikte i sitt te. Ingen av hans vänner tror på honom. Men de ska snart blir överbevisade.

Masaki Kobayashi (1916 – 1999) tillhör sin generations främsta japanska regissörer och den som påverkats starkast av andra världskriget. I flera av sina filmer utforskar han den japanska kulturens mörkare sidor, det vill säga de sidor som drev män att begå blodiga självmord i hederns namn och att begå övergrepp i kejsarens namn. Han regidebuterade 1952 med Musuko no seishun, men är förmodligen mest känd för sin 60-talsproduktion med filmer som Harakiri (1962), Trappan (1964) och Hymn till en trött man (1968).

Originaltitel: Kaidan
Genre: Drama, skräck, fantasy
Regi: Masaki Kobayashi
Medverkande: Rentarô MikuniMichiyo AratamaMisako Watanabe 

Land och år: Japan, 1964
Längd:  183 min. Tillgänglig i 48 timmar från köptillfälle
Pris: 39 kronor
Språk: Japanskt tal, svensk text

 I samarbete med NonStop Entertainment.