×
En del av Stockholms stad
Film
Best of Norden

Best of Norden 2020


Med anledning av Nordiska rådets priser, som delas ut den 27 oktober, firar vi varje år de nominerade – det bästa nordisk kultur har att erbjuda, på kulturfestivalen Best of Norden

I år i anpassat format och förstås med fokus på säkerhet efter rådande restriktioner.
Klarabiografen i nyrestaurerade och nyligen återinvigda Kulturhuset i Stockholm visar vi de fem nordiska filmer som är nominerade till Nordiska rådets filmpris 2020, och bjuder på samtal med regissören Amanda Kernell (Charter, Sameblod), Allan Linnér (fd Radiopsykologen i P1), bland andra.
Nytt för i år är att vi samtidigt visar filmerna och livestreamar samtalen på www.drakenfilm.se, i samarbete med Göteborg filmfestival, så att hela landet kan ta del av festivalen. 

For information in English, please click here.

Alla filmer visas med engelsk text och samtalen äger rum på svenska.

Varmt välkomna att ta del av det bästa nordisk film har att erbjuda!

Program:

Dogs Don’t Wear Pants (Finland) Film + samtal
Fre 23 okt, kl 18.00 på Klarabiografen och www.drakenfilm.se.
Filmsamtal och Q&A: Dogs Don’t Wear Pants - Möt klipparen Mervi Junkkonen i ett samtal om arbetet med Dogs Don’t Wear Pants. Moderator: Lina Puranen, kultur- och tv-producent (Finsk Disco, Finnomani, Kova Työ - Hårt Arbete).

Barn (Norge)
Lör 24 okt, kl 13.30 på Klarabiografen och www.drakenfilm.se

Echo (Island)
Lör 24 okt, kl 18.00 på Klarabiografen och www.drakenfilm.se

Charter + samtal (Sverige) 
Sön 25 okt, kl 13.00 på Klarabiografen 
Filmsamtal: Charter - Regissören Amanda Kernell och psykologen Allan Linnér samtalar om Charter, uppbrott och försoning. Moderator: kulturjournalisten Karin Svensson.


Uncle + samtal (Danmark)
Sön 25 okt, kl 16.00 på Klarabiografen och www.drakenfilm.se.
Samtal: Bort från byn - Författaren och journalisten Sven Olov Karlsson och kulturjournalisten Karin Svensson resonerar kring hur bondelivet skildras i kulturen, med filmen Uncle som utgångspunkt.

 

Biljetter

Det är fri entré till Best of Norden 2020. Mycket begränsat antal platser på Klarabiografen på grund av rådande omständigheter och biljett måste hämtas antingen i Kulturhusets biljettkassa eller via https://kulturhusetstadsteatern.se/Film

Konto för filmer, livestreaming och videos skapas på www.drakenfilm.se/bestofnorden2020

Best of Norden 2020 arrangeras av Kulturbyrån på uppdrag av Nordisk Film & TV Fond, med anledning av Nordiska rådets filmpris, i samarbete med Göteborg Filmfestival och Kulturhuset Stadsteatern.
Mer information: www.bestofnorden.se

Om Nordiska rådets filmpris

Om Nordiska rådets priser