×
En del av Stockholms stad
Film
NEF 2020 SYSTEM HUVUDBILD

Arkiverat evenemang:

System Crasher

Tyskland


23 april 2020 19:30
Under Fontänen


På grund av rådande omständigheter har denna visning ställts in, men vi hoppas kunna visa filmen vid ett senare tillfälle.

Hon är liten, men farlig. Oavsett var Benni hamnar blir hon omedelbart relegerad. Den vilda 9-åringen har blivit vad socialtjänsten kallar en ”systemkraschare”, och hon har inga planer på att ändra sig. Benni har ett enda mål: att få vara hemma hos sin mamma!

Men Bianca är rädd för sin egen dotter, medan Frau Bafané från socialen gör sitt bästa för att hitta en permanent placering för Benni. Hon anställer agressionshanteraren Micha att följa med Benni till skolan, och plötsligt spirar hoppet. Kommer Micha att lyckas där alla andra gått bet?

Regissören Nora Fingscheidt har med System Crasher skapat en uppskakande psykologisk studie; en autentisk och emotionell upplevelse som bjuder på oförglömliga skådespelarinsatser.

 

Om regissören:
Nora Fingscheidt är född 1983 i Braunschweig och uppväxt i Tyskland och Argentina.
Från och med 2003 deltog hon i utvecklingen av filmskolan filmArche i Berlin, samtidigt som hon fick sin utbildning som skådespelarcoach hos Sigrid Andersson.

Mellan 2008 - 2017 studerade Nora regi vid Filmakademie Baden-Württemberg.
Hennes examensfilm, dokumentären Ohne Diese Welt, där hon följer en konservativ mennonitisk koloni i Argentina, belönades med Max Ophüls-priset och First Steps Award 2017.

Nora Fingscheidts långfilmsdebut System Crasher belönades med flera priser redan på manusstadiet, och belönades dessutom i sektionen "Works in Progress" på Les Arcs Film Festival.


Originaltitel: Systemsprenger
Genre: Drama
Regi och manus: Nora Fingscheidt
Medverkande: Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide
Land och år: Tyskland, 2019
Längd: 118 min
Språk: Tyska, engelska undertexter

I samarbete med Goethe Institut Stockholm.
Filmen visas i salongen Under Fontänen och det är bordssittning. Det finns servering i anslutning till salongen.

Information

Scen

Under Fontänen

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Pensionär:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Under Fontänen

2020-04-23
torsdag
19:30
Inställd