NEF 2020 the waiter huvudbild

Grekland

20 februari 2020 19:30
Under Fontänen

The Waiter är baserad på verkliga händelser som utspelades i 1980-talets New York, men där handlingen är förflyttad till dagens Aten.

The Waiter är en thriller med en existentiell twist; en mordhistoria berättad ur servitören Renos perspektiv. Ensamvargen Reno lever ett tillbakadraget liv där han noggrant iakttar sin omvärld, då han plötsligt oavsiktligt blir indragen i sin granne Milans mystiska försvinnande.

“The Blond” och Tzina är två tvivelaktiga figurer som var involverade med Milan och som kommer ta med Reno på en extrem åktur som tvingar honom att rubba slentrianen och testa hans vilja att förändra sin tillvaro på liv och död (och kärlek).
Relationer kommer formas, hemligheter delas och tillit att sättas på prov.
Klarar Reno av det?

Om regissören:
Steve Krikris är en grekisk-amerikansk regissör, producent och manusförfattare. Han mottog sin examen i filmskapande från San Francisco Art Institute, och fortsatte till New York där han producerade och regisserade Tv-reklam och musikvideos.
Krikris har regisserat över 500 reklamfilmer i samarbete med de största produktionsbolagen. Innan sin långfilmsdebut med The Waiter har Krikris regisserat och producerat två kortfilmer; Await (2007) och The Card Game (2008), som mottog andra pris i Atens 48-hour Film Project.

Genre: Drama/Deckare
Regi och manus: Steve Krikris
Medverkande: Aris Servetalis, Yanis Stankoglou, Alexandros Mavropoulos, m.fl.
Land och år: Grekland, 2019
Längd: 104 min
Språk: Grekiska, Engelska undertexter

I samarbete med Greklands ambassad och med stöd av Stiftelsen Grekiska Kulturhuset.
Filmen visas i salongen Under Fontänen och det är bordssittning. Det finns servering i anslutning till salongen.
Filmerna visas i salongen Under Fontänen och det är bordssittning. Det finns servering i anslutning till salongen.

Scen

Under Fontänen