Ágnes Daròczi roma filmfestival huvudbild

Roma Filmfestival

Samtal med den ungerska författaren Ágnes Daròczi

torsdag 12 december

Välkomna till Re:Orients och SIRF:s Roma Festival. En festival där vi lyfter fram den romska kulturen och fördjupar oss kring romers livsvillkor i Sverige och Europa.
I samarbete med Klarabiografen Kulturhuset Stadsteatern, Stallet, och ABF.

PHARRAJIMOS – ROMERNAS ÖDE UNDER FÖRINTELSEN; samtal med den romsk-ungerska journalisten och forskaren Ágnes Daròczi.

Ágnes Daròczi har tillsammans med János Bársony skrivit boken "PHARRAJIMOS – Romernas öde under Förintelsen" och kvällens samtal kommer kretsa kring detta folkmord.
Även likheterna och skillnaderna i ödet som det judiska och romska samhällena lidit kommer lyftas upp.
Ágnes Daróczi är forskare och journalist i Ungern. Hon har varit aktiv i arbetet för romers rättigheter i så väl Ungern och på Europeisk nivå genom ett flertal artiklar, filmer, böcker, konstutställningar med mera.
Moderator är Mikael Olsson Al Safandi.

Datum: 12 december
Tid: 19:30-20:30