PoV talks lila

POV talks: Det personliga uttrycket

PoV talks_ Det personliga uttrycket (Under Fontänen 13_2 2020) from Kulturhuset Stadsteatern on Vimeo.

Hur hanterar man livets känslostormar på film? Går det att hitta en rimlig balans och ett lämpligt uttryck? När blir det allmänna personligt och när övergår det personliga till att bli privat?

POV talks bjuder i samarbete med Klarabiografen och Kulturhuset Stadsteatern in till ett samtal med med regissörerna Alexandra-Therese Keining och Emily Norling om deras skapande, och de kommer under kvällen även visa valda klipp ur sina verk.

Medverkande:
Alexandra-Therese Keining är regissör och manusförfattare, nu aktuell med The average color of the universe som hade premiär på Göteborg filmfestival. Utbildad i Los Angeles debuterade Keining 2002 med Hot dog, Guldbaggenominerades för Kyss mig (2011) medan Pojkarna (2016) premiärvisades på Toronto filmfestival och nominerades till tre Guldbaggar. Just nu skriver Keining på tv-serien Lea och förbereder sin första engelskspråkiga film för Sony Pictures.

Emily Norling belönades nyligen med en Guldbagge för bästa nykomling för Allt vi äger, en dokumentär och en stockholmsskildring om missbruk och medberoende som hon både regisserat, filmat och själv medverkat i. Norling arbetar för närvarande på ett nytt filmprojekt där hon återigen har hämtat inspiration och material från sitt eget liv.

Samtalsledare:
Jon Asp - kritiker och redaktör för Point of View (povfilm.se)

POV talks
 är ett återkommande forum där visning av film förenas med ordentliga samtal om film, med kritiker och främst med olika filmpersonligheter bland de medverkande. Serien kan ses som en förlängning av de filmsamtal som förs i tidskriften Point of View

POV talks - Film + samtal i centrum.