×
En del av Stockholms stad
Film
PoV talks logo

Arkiverat evenemang:

POV talks: Langseth och Leandoer – Bergman för nya generationer


Under Fontänen


POV talks - Film + samtal i centrum 

POV talks är ett återkommande forum där visning av film förenas med ordentliga samtal om film, med kritiker och främst med olika filmpersonligheter bland de medverkande. Serien kan ses som en förlängning av de filmsamtal som förs i tidskriften Point of View. Nu bjuder POV talks i samarbete med Klarabiografen och Kulturhuset Stadsteatern in till ett samtal med tre spännande röster ur den svenska film- och kritikerkåren som tillsammans tar sig an en av de största ikonerna inom svensk film, sedd ur nya perspektiv.

Bergman för nya generationer 
Har olika årgångar av Bergmanhat hindrat nya generationer att ta till sig Ingmar Bergmans filmer? Vad säger filmerna om världen och samhället i dag? I samtal med redaktören Jon Asp ger Lisa Langseth och Kristoffer Leandoer sin syn på filmregissören Bergman och fångas på nytt av Vargtimmen och Det sjunde inseglet. Samtalet sker med avstamp i boken Bilder av Bergman, som nyligen gavs ut på Atrium förlag i ett samarbete med Point of View. Bland författarna återfinns, förutom de här medverkande, Tomas Bannerhed, Stig Björkman, Mark Cousins, Kerstin Gezelius, Jan Holmberg, Sofia Norlin, Suzanne Osten, Leif Zern och Jannike Åhlund.

Datum: 19 september 2019
Tid: 19:30-22:00  
Plats: Under Fontänen, Kulturhuset Stadsteatern

Medverkande:

Jon Asp; kritiker och redaktör för filmtidskriften Point of View (POV).
Lisa Langseth; kritikerhyllad regissör och dramatiker, filmdebuterade med Till det som är vackert (2009), senast aktuell med Euphoria (2018). Skriver för närvarande på Kärlek och anarki, en svensk originalserie för Netflix som hon själv ska regissera.
Kristoffer Leandoer; kritiker, översättare och författare, senast aktuell med Barn: paradiset och flykten därifrån (2018). Medlem av den nobelkommitté som ska bestämma om litteraturpriset 2019 och 2020.

Filmerna visas i salongen Under Fontänen och det är bordssittning. Det finns servering i anslutning till salongen. 

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

19 september 2019

Pris

  • Ordinarie:50 kr
  • Pensionär:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda