×
En del av Stockholms stad
Film
pov talks 3 huvudbild

Arkiverat evenemang:

PoV talks: Filmeliten möter framtiden


Under Fontänen


POV talks bjuder i samarbete med Klarabiografen och Kulturhuset Stadsteatern in till ett samtal med dokumentärfilmsmakaren Anna Eborn och regissörerna Peter Grönlund och Jens Assur

Hur bevarar man sin personliga röst i ett filmlandskap som ständigt förändras och möter nya krav?
Några av Sveriges främsta regissörer reflekterar kring sin kreativa process och diskuterar framtida utmaningar. Film eller TV?
Konst eller innehåll? På svensk bio eller festival utomlands?

Medverkande:
Anna Eborn
är en av landets internationellt mest hyllade dokumentärfilmare. Hennes långfilmsdebut, med stöd från Danska filminstitutets talangsatsning New Danish Screen, hyllades i Venedig 2013. Hennes senaste film, Transnistra, har i år visats på flera festivaler och vunnit flera priser, bland annat i Rotterdam och Göteborg.
Peter Grönlund, regissör och manusförfattare som vunnit guldbagge för bästa manus såväl med debuten Tjuvheder (2015) och tidigare i år med den kritikerhyllade Goliat. Avslutade nyligen inspelningen av sin första dramaserie, Björnstad, baserad på Fredrik Backmans storsäljare och producerad för HBO Nordic.
Jens Assur är mångfaldigt prisbelönad fotograf, regissör och manusförfattare. Långfilmsdebuten Korparnabaserad på Tomas Bannerheds roman med samma namn, nominerades till sju guldbaggar och blev även Sveriges kandidat till Nordiska rådets pris 2017.

Under kvällen kommer Anna Eborn, Peter Grönlund och Jens Assur att visa klipp ur sina verk.

Samtalsledare:
Jon Asp - kritiker och redaktör för Point of View (povfilm.se)

POV talks är ett återkommande forum där visning av film förenas med ordentliga samtal om film, med kritiker och främst med olika filmpersonligheter bland de medverkande. Serien kan ses som en förlängning av de filmsamtal som förs i tidskriften Point of View

Datum: 14 november 2019
Tid: 19:30-22:00
Plats: Under Fontänen, Sergels torg

Filmerna visas i salongen Under Fontänen och det är bordssittning. Det finns servering i anslutning till salongen. 

POV talks - Film + samtal i centrum.

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

14 november 2019

Pris

  • Ordinarie:50 kr
  • Pensionär:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda