×
En del av Stockholms stad
Film

Arkiverat evenemang:

Júlia ist (Spanien)

Ny europeisk film 2019


Under Fontänen


Júlia är en spansk arkitektstudent som under sitt tredje studieår bestämmer sig för att åka på ett Erasmus-utbyte i Berlin. Det är så, nästan utan att ha tänkt på det, som Júlia ger sig av hemifrån för första gången.

Fylld av förväntan och med brist på erfarenhet, hamnar Júlia vilse mitt i en grå och kall stad där hon får uppleva ett Erasmus-år som verkar vara långt ifrån det äventyret hon från början hade tänkt sig. Sakta men säkert börjar Julia bygga upp sitt liv i Berlin och förstå vem hon är i det här nya sammanhanget. Hon lär känna staden inifrån och låter sig svepas med av dess befolkning, trots att hon vet att hon snart måste återvända till Barcelona.

Elena Martín (*1992 i Barcelona) rör sig flytande mellan teater- och filmvärlden, mellan att vara skådespelare och regissör och manusförfattare. Hon blev känd i Spanien i rollen som Agatha i Les amigues d’Àgata (Agathas vänner, 2015), en film som gav namn till en hel rörelse inom katalansk film, kännetecknad av en mycket personlig berättarstil, autobiografisk och intim.

Júlia ist börjades som Martíns examensarbete på Universitetet Pompeu Fabra  och blev hennes debutfilm när den kom ut 2017. Filmen prisbelönades mångfaldigt, bland annat för bästa regi på Malaga Film Festival.

Visningen inleds med en introduktion om regissören.

I samarbete med Instituto Cervantes.
 
Regi: Elena Martín
Manus: Elena Martin, Maria Castellví, Marta Cruañas, Pol Rebaque
Medverkande: Elena Martín, Oriol Puig, Laura Weissmahr, m.fl.
Land & år: Spanien, 2017
Längd: 90 min
Språk: Katalanska och Tyska, engelska undertexter

Filmen visas i salongen Under Fontänen och det är bordssittning. Det finns servering i anslutning till salongen.

Information about Júlia ist in English >

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

7 november 2019

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Fri entré, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda